ONSDAG


Igår var vi bjudna hem till Jonathan och Jonna på en väldigt god indiskinspirerad onsdagsmiddag. Lyx! Tack för en mycket trevlig kväll fina vänner! Och det är så roligt, för om bara två månader skall dem få en liten pojke eller en liten flicka.. :) 

JUICE

På dagens schema står plugg, gym, handla mat, shoppa present och slutligen middag hos vänner. Jag startar det hela med en powerjuice. Eller power vet jag inte, men jag slängde i allt nyttigt vi hade i kylskåpet. Det blev en juice gjord på morot, apelsin, ingefära, rödbeta och broccoli. Har ni några tips på nyttiga hälsodrinkar att göra hemma? Jag är lite nyfiken på vetegräs, någon som vet om det är bra?

Let's do this

Fick hem den här skönheten idag. Har ju haft min 4:a väldigt länge nu. Den är nog inne på sitt fjärde år och den är sååååå seg, så jag tyckte att det var dags för en uppdatering. Och speciellt för kamerans skull! Har hunnit ta 6000 bilder med min gamla, men kvalitén har tyvärr börjat bli väldigt dålig. Så nu hoppas jag kunna ta 6000 bilder till, fast med bra kvalité.. :)
 
Jag funderade länge på grå eller guld. Hade den grå varit som den svarta iphone 5 hade jag kört på den, men den grå tyckte inte jag var riktigt lika snygg, så nu blev det en liten förändring från min gamla svarta. 

SUNDAY


BLACK, BLUE & COFFEE

Idag promenerade vi till stan för att köpa skor. Jag köpte ett par, sedan var det kaffedags på da Matteo innan vi promenerade hemåt igen. 
Stickad tröja, leggings & mockastövlar från Zara, ryggsäck & halsduk (gammal) från Monki. 

SCONES

Idag slängde jag ihop några scones till frukost. Dem blev väldigt goda! Speciellt tillsammans med creme cheese, marmelad och ost, eller bara med smör. 

INTERIOR INSPO



HTML / CSS

Någon som vill komma hit och hjälpa mig med html/css? Jag dör av frustration här hemma. Jag erbjuder lasagne och äppelpaj med vaniljsås i utbyte.. ;)

DINNER

Igår bjöd vi hem våra vänner på en spontan torsdagsmiddag. Vi bjöd på lasagne och äppelpaj med vaniljfluff. Lasagnen vi gjorde var ett recept av Per Morberg som blev väldigt god och det var ändå ett ganska enkelt recept. Ni hittar det här! Fast dock tar den sin lilla tid att göra. Äppelpajen slängde vi ihop i sista minuten men blev väldigt god. Kan rekommendera detta receptet.

SUMMERTIME PHOTOS



Lite minnen från sommaren... 

GOOD MORNING

Håller på att tvätta, och nu är det dags att mysa med frukost framför nyhetsmorgon. Måste passa på innan jag måste börja plugga. Blä. Är inte alls motiverad denna kurs. 

BLACK & BLUE

Tröja från Zara och bästa svarta nagellacket jag testat (svårt att fånga på bild) från Maybelline. Det sitter jättebra och ser fint ut länge och även om jag alltid målar två lager + överlack så räcker det nästan med ett lager av detta och det glänser. Se vilket det är här!

INSTA

Latest from my instagram @elenoreeklind

WAY CUP

TIPS PÅ CAFÉ I GÖTEBORG; Way Cup på Järntorget. Det är ett mysigt, lite annorlunda och rättvisemärkt café. Produkter och ingredienser är rättvisemärkta och inredning är gjord av återvunnet material. Glasen som man får sin latte i är exempelvis gjorda av en botten från en vinflaska, och lamporna är antingen gjorda av gamla glasburkar eller tidningspapper. Här, här, här och här kan ni se lite mer från andra gånger vi varit där. 

Mr P

 
När jag ändå är inne på sushi, så finns det ju något som är snäppet godare, och det är sashimi. Här åt jag sashimi när vi var på Mr P senast. Det var bland det godaste jag ätit. Ingefäran var blandad med gurka och smakade gudomligt och till den perfekta laxen serverades en chilimajonäs som var sjukt god. Rekommenderas starkt. Mr P ligger på Götaplatsen och är en jättemysig och fint inredd restaurang med god mat. 
 

SUSHI

SATURDAY  Jag tror vi äter sushi en dag i veckan nu för tiden.. Men det är ju så jäkla gott. Och lagom på något sätt. Man känner sig aldrig sådär dåsigt mätt efteråt. Jag älskar mest dem med lax.

NEW IN

Väska från Zara och stickad tröja från Lindex. 

PEANUT BUTTER CUP

Just nu är jag på en middag/gala/tillställning, ja något åt det hållet. Men jag gjorde ett tidsinställt inlägg innan vi åkte, för det är säkert många som skall ha myskväll hemma, och då kan jag tipsa om den är godingen från Ben & Jerry's. Jag är ju en av dem som gillar att blanda salt med choklad. Till exempel choklad och jordnötter, choklad och chips eller choklad och andra salta nötter.. Då är den här glassen perfekt! Såååå himla god. Jag längtar tills imorgon när vi kommer hem lite halvbakis och jag får sätta tänderna i denna, för den ligger och väntar i frysen... :)

LEO JACKET

Angelica Blick i en snygg leopard-jacka från Vila. Jag tycker inte att den ser så snygg ut på den vänstra bilden, men den ser sjukt snygg ut på Angelica! 

BREAKFAST IN A BOWL


Idag blev det bland annat vanilj/päronyoghurt, krossade linfrön, valnötter och lite honung till frukost.
 
Testade även att använda kiwi i råsaftcentrifugen. Fungerade utmärkt, så det blev en enkel c-vitaminjuice gjord på kiwi och apelsin också, samt bananpannkakor och kaffe. 
 
Det bästa jag vet är helgfrukost. Skulle kunna sitta flera timmar och äta frukost. Gärna lite av många olika saker! 

COOKIES AND COFFEE

Latte och kaka på Way Cup vid Järntorget. 

CINNAMON BANANA EGGS

Nu skall jag slänga i mig några bananpannkakor med kanel på (världens enklaste mellanmål) och sen skall jag hjälpa mannen här hemma att sy in ett par brallor. Skulle egentligen kilat hem till en kompis för att prova lite klänningar till på lördag, men jag var helt enkelt fööör trött efter denna arbetsdag.. 

WORK DAYS

Har jobbat idag och skall jobba imorgon. Och till helgen blir det festligheter! :)

BÖNOR & BAGELS

På Linnégatan ligger ett ställe som heter Bönor & Bagels. Rekommenderar att ni göteborgare testar det, om ni inte redan gjort det. Jag åt en jättegod linssoppa till lunch här om dagen. Johannes tog champinjonsoppa och så delade vi på världens godaste bagel med chevré, honung, sallad, soltorkade tomater och fikonmarmelad. 

NIKE


 
Är på jakt efter ett par snygga träningsskor till gymmet. Helst skulle jag vilja ha båda de neonfärgade nedan. Jag har försökt hitta ett par som inte är fejk, men har hört att de nedersta skorna inte tillverkas alls längre och dem jag hittat online säljs på riktiga skojar-sidor som jag inte vågar beställa ifrån. Någon som vet något om det? 
 
De översta är lite nyare och är också fina. Frågan är där om man då skall välja rosa eller svarta? Eller är det någon som har tips på snygga Nike-skor för träning på gym?
 
 


BLUEBERRY YOGHURT, BANANA & WALNUTS


Sitter och tittar på nyhetsmorgon och äter det ni ser ovan. Blåbär/vaniljyoghurt, banan, krossade linfrön och valnötter. Jobbet har frågat om jag kan jobba hela veckan, men jag är osäker på hur mycket jag egentligen behöver plugga.. Svårt att planera vissa kurser.

Good morning

 

GUNNEBO SLOTT

Det är lite throw back tuesday här märker jag, med bilder från sommaren som jag ännu inte hunnit lägga upp. Men jag tänkte att det gör nog inget, att man minns tillbaka lite på sommaren, för det är ett tag kvar tills man kan gå klädd så här igen. Jag är i och för sig en av dem som älskar höstens kläder - koftor och kängor och svarta jeans! Gud vad jag saknat svarta jeans! Jag kan liksom inte förmå att ta på mig svarta jeans på sommaren, men nu, nu äntligen! ;)

CROATIA PART FOUR

När vi hyrde vespa en morgon var det disigt, men fram mot eftermiddagen klarnade det upp. Då tog vi oss ner från landskapen och bergen och letade upp en klippa så vi kunde sola och bada lite innan vi åkte tillbaka mot Primosten. 

CROATIA PART THREE

En morgon i Primosten var det lite disigt. Då passade vi på att hyra vespa och åkte runt längs slingriga vägar, bland gula och gröna landskap, med havet nedanför oss. 

Slottsskogen

Några till bilder från i lördags i Slottskogen. Jag har på mig en ny stickad tröja från Lindex, ett par svarta jeans och kängor till det. Var på gränsen till för mycket kläder för det var otroligt skönt väder här i Göteborg helgen. Jag bara älskar bilderna på Johannes och lilla Joy-Li ❤ 

En Deli Haga

Summer memories.. 

KÖTTBULLAR

Lördagens och söndagens middag blev hemmagjorda köttbullar och potatismos med brunsås och lingon. Jag har tur som har en sådan händig karl i köket :)

AUTUMN KIDS

Vi träffade ju Jossa, Victor och deras småttingar i Slottsskogen igår, så här är några bilder på Joy-Li och Levi. Dem är de finaste barnen jag vet. Älskar dem av hela mitt hjärta. 

SUNDAY MORNING

 
Gårdagens frukost var så god att jag slog till på att göra en likadan idag.. Fast denna åts i soffan framför nyhetsmorgon. Bättre kan inte en morgon börja! 

LÖRDAG

Idag träffade vi Jossa, Victor och barnen i Slottsskogen. Vi promenerade, lekte och fotade massa höstbilder. Lägger upp några på barnen här lite senare. Nu skall vi äta köttbullar och sedan bara mysa framför tv:n hela kvällen. 

SATURDAY BREAKFAST

Idag gick jag upp upp lagade en brakfrukost till mig och Johannes. Bananpannkakor och hallon, yoghurt med valnötter och linfrön, surdegsbröd, kaffe och färskpressad juice gjord på ingefära, broccoli, rödbeta, clementin och morot. 

UNDERBARA HÖST


Alltså, jag måste bara säga att hösten är min favoritårstid. Titta bara vad fint det kan vara utanför dörren. Underbara färger, vackert väder och härlig kyla. Love it! Måste skynda mig ut och ta fler bilder på alla vackra träd och löv innan allt blir brunt, så ni kanske får stå ut med några fler höstbilder och röda/orangea/gula träd.


daMatteo

Igår efter jobbet mötte jag upp Johannes och vi svängde förbi vårt favoritcafé - daMatteo i Victoriapassagen, innan vi promenerade hemåt. 

"DINNER"

Idag ringde dem klockan 6.45 från jobbet och frågade om jag kunde jobba. När jag kom hem för en stund sedan var jag dödstrött. Tur att sambon köpte med sig sushi hem. Ikväll är tanken att vi skall gå till Pustervik och se Johannes kollega som spelar med sitt band, men helt ärligt så får jag se om jag orkar. Jag gick precis bort och handlade choklad och just nu känns det mer lockande att bara krypa upp i soffan med en kopp te och massa choklad.

RED

Tog en morgonpromenad och hittade de finaste träden. Lägger upp lite mer bilder sen men nu är det dags att sticka till jobbet. Hej! 

CROATIA PART TWO

Lite blandade bilder från en av de lugna dagarna i Primosten, Kroatien. Finns inte så mycket att skriva eftersom de flesta av dagarna såg ut ungefär så här. Strand, bad, mat, öl. 

ONE VIEW

Utsikt över Primosten från havet, en tidig morgon när vi var på väg ut på äventyr.

daMatteo

Igår mötte jag upp Emelie när hon slutat sin praktik och jag kommit hem från ett lyckat seminarium. Vi satte oss och varvade ner med var sin cappucciono på daMatteo på Sprängkullsgatan. Vi fortsatte förbi stan och sedan åkte vi hem till henne för lite sushi och en flaska rött. Tanken var att vi skulle gått ut och tagit ett glas, men vi fastnade i gamla roliga minnen tills klockan helt plötsligt var ett. Då var det dags för mig att åka hemåt. Mycket trevlig fredag! :)

RSS 2.0