Tomat & basilika


Kvällsmat. Knäckebröd, färskost, tomat, färsk basilika och italiensk salladskrydda.

Lunch


Sitter och äter lunch och tittar förundrat på ett brev från posten som damp ner i brevlådan precis. Visste inte att de gjorde så. Ett brev som jag skickat var tydligen lite för tungt för ett frimärke. Då får man hem ett inbetalningskort. Hallå! 6 kr. Ett inbetalningskort på 6 kr, plus expeditionsavgiften då. Men vad onödigt. Haha!

Idag har jag varit på en intervju, och shoppat lite. Zaras rea är bra nu. Så jag kom hem med en mockakappa, en skinnväst och en kjol. Visar senare... Ha en mysig måndag!

ANTIK & INTERIÖR




Promenarade med mamma, till den här supermysiga antik/interiörbutiken, tidigare idag. Jag hittade massor. Skulle kunna bo där inne. Men en sak fick jag med mig hem. Visar när jag hängt upp den... :)

Foto: jag

Vårrullar


Igår var vi och käkade middag och drack lite vin sent.

Longhorn




Skall snart ut och ta en drink med några vänner. Jag och Johannes var precis och testade ett nytt ställe på Linnégatan, Texas Longhorn. URBRA! Godaste revbenen i stan! Vi drack öl och åt revben och nachos i baren. Perfekt lördagseftermiddag. Trevlig kväll på er!

American pancakes


Har gjort en brakfrukost. Snodde receptet härifrån. (Fast tillsatte lite riven choklad också. Gudomligt gott!)

Foto: jag

fransar


Den här vill jag ha! Den här vill jag så gärna ha! ('Johannes, get the hint nån gång när jag lägger ut vill-ha-must-have-saker här på bloggen') Haha;) Nä, men ni hittar den här fina frans-toppen på Topshop.

Ulligull



Bilder via fashiongirl

De här pälsjackorna var fina. Är lite sugen på den översta. Såg en liknande på Emmaus igår, fast lång. Kan man klippa, och sy upp den tro?

Trottoar, tunnor och öl


Jag sitter och tittar igenom bilderna från när vi var i Italien i somras. Och jag blir lite nostalgisk. Så jag kommer bjuda på några till av våra minnen därifrån. (Fler bilder finns under kategorin Resor.)

När vi var i Florens, hittade vi nog världens mysigaste lilla pub. Man satt på tunnor till hälften ute på trottoaren, det fanns alla tänkbara ölsorter, askfatet var en halv cocosnöt, det var varmt, lugnt och alldeles perfekt.

VESPA


Jag längtar tillbaka till värmen. Italien.

Blue shoe


Åh! Lämnade in mina kära skor hos skomakaren igår. Jag hoppas hoppas hoppas att han kan fixa dem! De var typ förförra årets skor från Carin Wester for Weekday (som förövrigt var skitkass kvalité) men jag älskar dem fortfarande!

oldredowlsilvernewturquoisecross


Uggla Jenny Widing, kors jfr, turkos sten kimstore, silverringar old, röd sten loppis.

Kustfägring


Har varit ute på en liten morgonpromenad. Det finns så många mysiga små caféer och butiker här runt om kring. Jag vill bara gå in överallt och bara vara! Men nu sitter jag hemma med en kopp te och försöker bli helt frisk. Köpte lite nytt gott grönt lösviktste precis här brevid. GOTT!

Jag tycker om ringar


Fin ring från Style by Tyra. 179 kronor. Ge mig!


COAT


Var precis och köpte en jacka av en tjej. Hittade den på Tradera, och så visade det sig att hon bodde precis på gatan brevid. Perfekt! En mysig fuskpäls. Visar en annan dag. Köpte med mig nudlar på vägen tillbaka och sitter och äter framför Vänner, med färg i håret. Ha en mysig kväll!


photo: wildfox


Blue or beige


Den här var fin. Den vill jag ha på mig i sommar. Weekday, 250:-


Orkidéorkidéorkidé


Dark purple. In our window.

Winter cold


Jag vaknade upp med en förfärlig förkylning. Fy! Men har ändå tagit mig ut för att hämta ett par skor samt köpt en ny orkidé. Hörs om en stund igen!

DUBBELRING


Den här fick jag hem i brevlådan igår. En dubbelring med ett kors på. Har suktat efter en sån länge, och när jag råkade surfa in på jfr så kunde jag inte låta bli att klicka hem den...

Choklad + chai


Morgonen spenderade jag i tvättstugan tillsammans med ett ton tvätt. Efter det skyndade jag till stan för att möta upp Johanna. Vi fikade och värmde oss från kylan genom att spendera så mycket tid som möjligt i provrummen. Jag fick med mig lite rea-plagg hem. (Weekday har ju sån sjuk rea by the way) Visar när jag har tid.. Kanske imorgon...? Nu skall jag nana, för jag är dödstrött. Shopping måste ju ses som flera timmars work out ! God natt

TOPSHOP SHOE


Jag vill ha ett par nya skor. Dessa, från Topshop, till exempel. Ljusa härliga klackar, brevid alla svarta jag har.


Can't stop looking...




Can't stop looking at Rumi Neely's blog. She is amazing. Her clothes, I can die for... 

Photos: Fashiontoast

NEW


Den här damp precis ner i brevlådan. 59 kr från kimstore.se.  

FAUX FUR!


Har varit på stan sedan klockan tio. Har varit inne i varenda second hand-butik jag känner till för att hitta en päls som inte är äkta men som ändå ser snygg ut! Det var inte lätt kan jag säga. Det slutade med att jag stod där och velade fram och tillbaka över en äkta päls. Men jag vill verkligen inte bära äkta päls. Jag köpte den inte, men nu vet jag inte om jag ångrar mig... Vad skall jag göra?

Cape, Åhlens. Skor, second hand. Kappa, Primark. Byxor, Monki.

TEKOPP


Jag förlorade just ett bud på Tradera, eller priset rusade i höjden, och när man inte provat plagget innan vill man ju inte spendera för mycket ifall det skulle visa sig att det inte passar... men jag blev ändå lite butter över det hela. Nu sitter jag med en varm kopp te och snart kommer Johannes hem med choklad:)

SUSHI


Jag har bara smakat sushi en gång innan. Och så köpte vi ju med oss hem idag också då... Och jag börjar verkligen gilla dessa små söta skapelser! Nästa blir nog att pröva att göra egna hemma:)

Dagen...



Bilder från dagen på stan. Det var underbart väder. Sol och härlig temperatur. Vi tog med oss sushi hem. Och nu sitter jag bara och tänker på den där pälsen. Om den finns kvar imorgon köper jag den!

Today I'm this


Jag och Johannes strosade bort till stan. Kollade in en grymt snygg päls på Second hand. Men jag vill verkligen inte ha en äkta päls. Så nu har jag lite halvt beslutsångest över om jag skall köpa den eller inte, och om den kommer finnas kvar imorgon eller inte, osv. På mig hade jag iallafall skor Second hand, väska Lindex, halsduk och byxor Monki, jacka Weekday, mössa H&M. Mer bilder från stan kommer snart:)

Inköpslista


RED LIPS. THANKS


Vill att det perfekta röda läppstiftet skall hitta mig. Det är ju rena djungeln det där. Några tips?

Skall bli bättre...


Från och med nu skall jag bli bättre på att ta ett dagens-foto. Ja, så säger vi. Vi tummar på det!

PALLADIUM


Jag har blivit helt såld på Palladium. Så jag skall köpa mig ett par. Det lutar mot ett par vita, men jag har inte riktigt bestämt mig. Har ni några förslag?

Ph: Signe Siemsen

PAPRIKA


Igår kväll åt vi det godaste jag vet, och som samtidigt är det enklaste att göra. Ta de rotfrukter samt grönsaker du gillar, (t.ex potatis, morot, palsternacka, rödlök, paprika, vitlösklyftor med skalet på) lägg dem på en plåt tillsammans med kycklingfilé. Ringla över olja och krydda med oregano, salt och peppar. In i ugnen tills kycklingen är klar. Smula över fetaost och servera med tzatziki gjord på matyoghurt, salt, en vitlöksklyfta och riven gurka.

Efter maten var vi sugna på öl, så vi gick och tog en öl på Linnégatan och på vägen hem stannade vi vid creperiet. Mysigt!

LACK


Har precis varit ute på en lång morgonpromenad. Kikat in genom fönstret till alla små mysiga butiker här om kring. Nu är naglarna målade, och mamma skall snart komma på besök:)

LAXSMÖRGÅS MED TE OCH VANILJBAKELSE EFTERÅT


Har suttit och babblat med Emelie i flera timmar på ett mysigt fik. Mysigt!

LATTE


Tack gode gud för vår nya espressomarkin. Perfekt latte, man tackar!

Feel


And alone she stands...



(Ph: Liu Wen & Kristina Krivomazova by Aneta Bartos  Zoo Spring 2010)

PROMENAD


Johannes har ju varit lite krasslig, och jag håller på att bli lite krasslig, men vi bestämde oss ändå för att lite frisk luft skulle vara bra för oss. Så vi tog en lååång promenadoch det, är typ det enda vi gjort idag, förutom att vi köpte hem massor av goda, stora bakverk efteråt och testade vår nya nespresso!

LOUNGE


I lördags var vi ute och drack drinkar.

SICK


Johannes är magsjuk och jag är bakis. Lagom trevlig söndag.. Verkligen! Hej så länge!

%&##&%"+?#%


Fanjävlahelvetesskitpiss! Fy fan vad livet är surt ibland. Orättvist på något sätt...

OUT


Fina Skansen Kronan, som jag nu även skymtar från mitt fönster. Halsduk, Monki. Skor, Weekday second hand. Asymmetrisk kofta, Weekday.
Igår tog jag en promenad till Muffins mm. Bara för att de har den bästa lunchsoppan i stan. Och billigaste. 29 kr för en take away-mugg med soppa plus bröd och smör.

FUR


Vart kan jag hitta en snygg päls? Helst fusk. Som den här kanske?
Pic. Fashiontoast

Hemma hos...


Tidningsställ, julklapp, från designtorget. Jordgloben köpte jag i en antikaffär för länge sedan...

WINDOW


Så småningom kommer ni att få tjuvkika lite på hur vår lägenhet sakta men säkert växer fram till ett hem.

PUMPS


Jag tror att jag kan ha hittat de perfekta pumpsen. De är från YSL, och bilderna har jag lånat från afterDRK.

RINGS


Jag älskar ringar. Stora och i alla dess färger och former. Perfekt mix här. Jag är inte så mycket för andra smycken än just ringar, och dem får gärna pryda varenda finger! Måste ut på jakt efter några snygga!



Pic: wheredidugetthat

SÖNDAGSPROMENAD


Även om vi promenerat i vårt nya kvarter många många gånger förr, innan vi flyttade hit, så bestämde vi oss ändå för en promenad för att kika närmare på vad som finns i närheten. Vi drack varm choklad för att värma oss i den ruggiga kylan. Vi kikade på soffor och promenerade runt i några timmar. Nu har vi precis ätit en god middag och sitter och tittar på film. God kväll!

MY LOVE


LOVE LOVE LOVE!


FINALLY


Äntligen har vi flyttat från skärgården till mitt i stan. Vi har kommit i ordning. Bara soffa som saknas. Jag måste säga att vi nog har fått bästa läget och finaste lägenheten. Jag stormtrivs. Har alltid velat bo i Haga/Linné. Tack! :)

OLD TIMES






Johanna kom förbi med en grattis-till-nya-lägenhet-blomma. Vi har ätit thaimat, druckit te och kollat igenom ett helt arkiv med gamla bilder från 2004 och framåt. Herre gud! 2004, tänk vad längesedan! Och som vi skrattade! Haha. Men här är iallafall några från vår resa till Tunisien tillsammans, 2006.

Hemma hos


Bloggen finns bara i mitt huvud för tillfället. Förlåt. Det blir så när man har flyttat och målat möbler och väggar och lagt golv och handlat möbler och skruvat ihop och jobbat den senaste veckan. Och outfitbilder blir det inga just nu, för när jag går upp klockan fem på morgonen så vet jag inte vad jag sätter på mig. Det kan vara ut och in och bakofram och jag vet inte vad. Och så har kamerabatteriet inte varit laddat sedan nyår, och laddaren har legat nedpackad i någon av alla lådor. Smart! Men snart skall jag vara i form för bloggandet igen. Hang on!

RSS 2.0