GRAN

Vi får inte plats med någon gran hemma, men en sån här mini"gran" får allt plats på bordet. Skall försöka hitta några små vita stjärnor att hänga i den.. Kanske i filt? Någon som vet vart man kan hitta sådana? 

MAXI DRESSES

Långklänningar till jul och nyår kanske? Dessa kommer från Nelly och jag gillar båda. 

WHITE AMARYLLIS

Idag har jag pluggat lite, varit 1 1/2 timme på gymmet, käkat bananpannkakor och hängt med mamma, för när jag kom hem från gymmet kom hon förbi med två amaryllis. En från henne och en från mormor! Resten av kvällen hängde vi bara här och hade det mysigt.

MORNING COFFEE

Startar förmiddagen med en kopp kaffe och några pepparkakor. Nu kommer ju favoritmånaden vad gäller bullar, kakor och julbak. En till anledning att gå till gymmet.. ;) Idag skall jag försöka plugga lite juridik och läsa in mig lite mer på upphovsrätt och yttrandefrihet. Väldigt bra att kunna, men också rätt omfattande. 

A PERFECT BAG

Jag letar efter en perfekt väska som inte är för stor och inte för liten. Den skall vara tillräckligt stor för systemkamera och lite annat smått som man alltid har med sig, men inte för stor så att man proppar ner massor av onödigt i den. Den skall gå att hänga på axeln och helst vara svart. Dessa ovan är från Zara och jag slog till på den översta, men är lite osäker. Den nedersta skulle jag gärna kunna tänka mig men den verkar vara slut, även på hemsidan. Vilken tycker ni? Eller har ni några tips på snygga väskor i lagom storlek? 

Spaghetti Carbonara

 
Spaghetti Carbonara
4 potioner:
 
360 g spaghetti 
4 st hela ägg 
1 dl vispgrädde 
1 pkt bacon
ca 100 g riven parmesanost eller annan ost
lite gröna frysta ärtor
salt 
svartpeppar
 
Koka pasta. Knaperstektek bacon. Blanda ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar i en bunke. Blanda samman allt i kastrullen och värm någon minut på svag värme. (Vi skippar rått ägg, men har istället adderat ärtor.)
 
 
Världens enklaste rätt, och så god, men ändå gör vi den så sällan. Spaghetti Carbonara. Yum! 

Barabicu

Några bilder från Instagram, från Barabicu i lördags.
1. Mat & rödvin, 2. Jag, 3. Johannes, 4. Efterrätt & kaffedrink. 

SKÅL


DU ❤ JAG


Idag har jag och Johannes varit tillsammans i 6 år. Herre! Det firade vi med en god middag och en trevlig kväll på Barabicu igår. Det bjöds på sjukt god mat, efterrätt, vin och kaffedrink. Älskar dig ❤

BLACK AND WHITE

Igår strosade jag runt på stan klädd såhär. 

Knit from Lindex, jeans från Gina Tricot, overknee boots from Zara, hat from H&M and coat from Monki

IS IT X-MAS YET?

Jag älskar, som många vet, julen (och hela december månads julkänsla) Men jag brukar vara ganska noga med att inte ta in julen för tidigt (första advent är lagom), och när julhelgen är över brukar alla julsaker snabbt åka bort. Men lite av julen har jag redan tagit in, och det är lite hyacintlökar. Tycker inte att de är så juliga så länge de inte slagit ut. Och jag gillar dem mest när de fortfarande bara är lökar. Sedan är de faktiskt inte särskilt vackra... 

REDO

Med dessa är jag nu äntligen redo för gymmet. Det blev ett par grå Nike free 5.0+. Har ju bara haft mina utomhusskor innan, men sedan jag fick hem dessa i början på veckan så har jag varit på gymmet fyra dagar denna veckan. Hejja mig! Och jag älskar skorna! Sååå sköna! Men jag skulle nog inte springa med dem eftersom de inte har stötdämpning.
 
 
Så här lät det i ett blogginlägg år 2009. Jag och träning har nämligen inte alltid kommit överens:
 
18:15 Jag och Älskling står startklara, med öronmuffar på, pannlampan på huvudet och understället under träningskläderna.
18:17 Jag är redan trött
18:20 Jag får håll
18:25 Jag har ont överallt
18:30 Jag vill inte springa mer. Någonsin.
18:40 Jag sitter avklädd i soffan.
 
Därför är jag extra glad att jag äntligen känner mig peppad för gymmet och att jag fått lite bättre kondition än vad jag hade år 2009. Ha en bra lördag! 

HYACINT X3

Hade ingen bred kruka hemma, så jag tog och planterade tre hyacinter i en stor glasburk/vas istället. På så sätt behövde hyacinterna inte planteras ovanför kanten på krukan, utan de kunde planteras nere i glasburken/vasen och synas ändå.

BLACK

Helt sjukt hur bra det här nagellacket är. Har bara målat ett lager här, och det täcker helt och hållet. Och priset ligger på ynka 39 kronor! Dyrt är inte alltid bäst!

GLAS

Såg någonstans att murgröna klarade sig bra i vatten, så jag köpte mig en murgröna och klippte av några små kvistar till mina små vaser. Får se om de bildar rötter och klarar sig där ett tag.. 

STUDY DAY

Känns som att alla dagar är pluggdagar nu för tiden. Jag är faktiskt rätt less på pluggandet nu. Skulle behöva en paus. En veckas paus eller något iallafall. Men allra helst en månad. 
 

WORK OUT

 
Har precis varit på gymmet. Men jag är inte lika hurtig på att ta bilder på gymmet som alla andra. Skall försöka börja med det, men jag glömmer alltid bort det. Jag kommer inte på det förrän jag kommer hem och slår på datorn och möts av alla dessa träningsbilder. Gaaah. Har iallafall äntligen fått tummen ur och beställt ett par träningsskor att ha på gymmet.. Tumme upp för det!
 

LATEST INSTA

Latest instagram photos @elenoreeklind 
 
1. Our livingroom/view from bedroom  2. Me  3. New shoes from Blundstone  4. New leggings from Indiska  5. Coffee break at da Matteo  6. Levi is learning photography early  7. Afterwork with bestie  8. Me and my donut  9. Wednesday dinner at good friends house

HAPPY ?

Har ni också bra dagar och dåliga dagar? Ibland känns det som att alla andra bara har bra dagar. Det känns som att jag egentligen alltid borde vara glad för jag har ett väldigt bra liv. Men det är jag inte, och då får jag dåligt samvete, och jag vet inte varför. Idag är en sån dag. Jag har liksom ingen kraft att göra någonting, känner bara för att äta onyttigt och gräva ner mig. Pallrade mig iallfall bort till gymmet en stund. Kändes bra. Andra dagar vill jag göra hur mycket som helst, äta hälsosamt och jag mår hur bra som helst. Är livet verkligen en sån bergochdalbana? Eller kommer dagarna bli jämnare någon gång? Och kan man må dåligt utan någon speciell anledning även om man har det väldigt bra?

Idag är en sån dag...

Kommer bo i dessa leggings idag och bara läsa böcker, titta på tv och plugga. Och dricka en och annan kaffe.. Ja vad bra!

Kitchen love


Snyggt! Det vita kaklet, de svarta lamporna och bänkskivan i marmor. Och det där skafferiet...
 
Bilder lånade från Alvhem och lägenheten är just nu till salu och finns på Majorsgatan 5 A, i Linné.

RED JUICE

Gjorde godaste juicen i morse. Gjorde på: 1 rött äpple, 2 morötter, 1 lime, 2 cm ingefära, lite vitkål (ca en näve), 1/4 gurka och 2 rödbetor. I med allt i juicepressen. Klar!
 
Såklart ringde de från jobbet så jag har jobbat idag ändå. Jaja, får plugga nästa vecka istället.. ;) Nu skall jag möta en kompis för ett glas vin.. :)

Interior



Fint till kök och vardagsrum. De grå små kakelplattorna, lamporna över diskbänken, mattan från House Doctor (som jag länge tänkt köpa i mindre modell), de två små udda soffborden, lamporna bredvid soffan (som jag själv köpt en på ikea), sättet tavlorna hänger på över soffan och alla andra små detaljer. Fint! Lägenheten är till salu via Stadshem, och ligger i Kungsladugård i Göteborg.
 
Bilder: Stadshem

+ tomat

Äntligen fredag! Har aldrig varit i skolan så mycket som jag varit denna vecka. Varje dag(!) Men idag är jag ledig, Jag bestämde mig för att inte ringa jobbet, för jag behöver den här dagen till att läsa in mig lite mer i juridikstidierna. Det är första kursen på 1 1/2 år som vi fått en hel trave böcker som man skall läsa från pärm till pärm. Låter kanske konstigt, men vi har faktiskt inte riktigt haft kurslitteratur på det sättet, utan vi har mer haft böcker som vi skall kunna slå i. Kurserna har ju mest handlat om vad egna ögat tycker ser bra ut vad gäller bilder, komposition, layout och text, samt att själv testa sig fram i illustrator, inDesign och photoshop efter det vi lärt oss på föreläsningarna.. 
 
Jag startade iallafall morgonen med att pröva ett tips som kom i förra inlägget - Att lägga till tomat på avokadomackan. Det var absolut gott, men jag tycker nog att bara avokado är allra godast! ;)

AVOKADO

Det bästa jag vet är när de har bra pris på hela nät med avokado i affären. Avokado är bland det godaste jag vet. Rågrut, creme cheese, avokado och örtsalt. Nom! 

Prints

Fina prints. Jag är sugen på de två översta. Och ha dem brevid varandra någonstans. Men både blanc och noir tyckte jag också var coola. Att ha en av dem kanske.. Gillade Keep it simple också för den påminner lite om en griffeltavla. Snyggt i köket.. Ni hittar dem här!

TABLE DREAMS

Har fått upp ögonen för betong. Hur snyggt är inte detta bordet? Tänkte försöka mig på att gjuta två egna betongskivor till våra två vita sängbord från IKEA. Såg här att någon hade gjort det. Ger lite mer karaktär till en tråkig ikeamöbel.
 
Till en annan sak som jag tänkt på ett bra tag; att göra ett eget matbord. Dessa ben är jäkligt snygga och det är dem har jag tänkt köpa till mitt framtida matbord fast kanske i svart? Har sett både billiga på IKEA och lite dyrare från Hay. Dock behöver vi lite mer yta innan vi bygger detta bord, för jag hade tänkt mig ett för 10 personer. Men visionen hur det skall se ut är klar! Jag var nämligen inne i en vintage-möbelbutik här i Linné och såg det perfekta matbordet. Tyvärr var det deras egna, men tydligen var det superlätt att göra själv. Butiksägaren berättade precis vilken bets, vilka plankor, vilka ben jag skulle köpa och hur jag skulle göra. Schysst! Tänk er ett bord som ovan fast i ett lite gråbrunt trä istället och med svarta ben (eller kanske vita?) Och större såklart!
 
Bild: ibetong.se

NEWBIE

 
Okej, få nu inte för er att jag är gravid! Vi skulle bara handla nåt litet till två vänner som skall ha barn i december/januari. Och gud så mycket fint det finns för de små. Här plockade jag ut några plagg från KappAhls kollektion Newbie. Det är organisk bomull och jag skulle kunna köpa alla deras små plagg för att de är så söta! 

GODMORGON

Startade morgonen med en riktigt god hälsojuice. Idag blev det en på äpple, morot, ingefära, lime, gurka och grönkål. Trodde inte den skulle bli god med grönkål i, men bara man inte tog för mycket så blev det här en favorit. Kål i olika slag skall tydligen vara väldigt nyttigt. Bra för immunförsvar och mage.
 
Vaknade glad eftersom vi hade deadline igår kväll klockan 23.59. Äntligen kan jag slappna av några dagar. Har suttit de sista tre dagarna och pluggat. Nu skall jag ta och äta lite frukost också. Innan det är dags för introduktion av nästa kurs - informationsjuridik. Ha en bra torsdag! :)

WHERE CAN I BUY THIS ?

 
Har en fråga om det är någon som vet vart man kan köpa denna tavla/poster (den större)?
Eller om någon vet vem det är som gjort den?
 
Har sett den lite överallt i olika inredningssammanhang, och tycker att den är så fin. 

POST NO BILL

På vårat kylskåp sitter tre vykort som jag köpt på Market 29 här i Haga. Tanken var att rama in dem, men så långt har jag inte kommit, så nu har dem hängt på kylskåpet i något år eller så.. ;) Någon som har tips på butiker som säljer fina ramar?

FUCK CANCER

Fick hem dessa fina armband förra veckan, som jag köpt på ungcancer.se. Var med och bidra ni också! Här köpte jag mina. 

GOLD

 
Nä om man skulle ta och få tummen ur och installera den här kanske... Borde verkligen göra det, för nu är min mobil heeeeelt full. Det får inte plats en enda bild till.. Men jag går fortfarande och velar mellan den grå och denna i guld.. Haha! 

GOOD MORNING MONDAY

Ny vecka. Snart ny kurs. Det innebär mycket plugg dessa dagar innan deadline.

SUNDAY BREAKFAST

Hembakat bröd (som Johannes mamma bakat). Det är bland de godaste (och tydligen enklaste) bröden jag smakat. Proppar alltid i mig när vi är där. Nu fick vi med oss ett hem som vi har kalasat på vid frukostbordet denna helgen. 
 

Recept till två bröd:
 
1 liter filmjölk
1 liter vetemjöl
1 liter rågsikt
5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
1-2 dl sirap
2 dl lingonsylt/rårörda lingon
 
Blanda allt och häll i två avlånga formar.
Grädda i ugnen ca 1,5 h, i 150°


QUILTED

Quiltad tröja - Topshop, mockastövlar och skinnjacka - Zara, väska - Monki, halsduk - Åhléns

LUNCH

Förmiddagen spenderade jag i skolan. Efter det träffade jag Jossa för lite lunch. Nu tänkte jag plugga några timmar innan helgen börjar för min del.. :) 

RSS 2.0