Shoes and more shoes



Åå dessa skönheter skulle jag gärna kunna tänka mig. H&M tydligen. Hittade bilden hos Caroline.


God söndagskväll


Har varit och käkat middag hos Johannes föräldrar. Och nu ligger vi utslagna hemma på soffan och är rätt trötta. Men vi har bullat upp med en megagodispåse, chips och julmust, så vi skall nog orka vara vakna en stund till. Idag slängde jag bara på mig en tunika från Indiska, stövlar från Primark, sammetstights från BikBok, en kofta från Zara, lång kofta från HM, sjal från Thailand, torgvantar från Lindex och väskan är från Beyond Retro.

1:a advent

.. och jag har knappt julpyntat alls. Känns som att jag behöver lite förnyelse bland mina julgrejor. Inget i jullådan kändes roligt att ta fram. Så jag får ta och åka till stan imorgon och fixa lite julmyssaker.


Ph: från förra julen

Mat!


Igår var det jag och Johannes som bjöd på middag och fick vara värd och värdinna. Det bjöds på ugnsbakade rotfrukter och grönsaker, en liten grekisk tomat-och fetaostsallad med ringlad olivolja, peppabiff, sås och tzatziki gjord på matyoghurt, fetaost, gurka, salt och vitlök. Så igår hade vi en trevlig, ganska lugn kväll. Helt lagom av allt! Later!

Dagens inspiration


Snygga kilklackar. Snygg kofta. Något i skinn under. Perfekt sjal. Svart, snyggt, enkelt och helt rätt. Ph: Hanna

bakdag



Nu är jag och Johannes hemma igen i vår lilla lya och myser framför teven. Jag ligger på min supermysiga fårpläd som jag fick med mig hemifrån mamma. Vi har bakat 64 lussebullar och 70 stycken saffransbiscotti. DET NI! ;) Och supergoda vart dem! Köpte förövrigt den fina juliga grejen med massa lampor i och fina glasburkar för mina biscotti, på vägen hem. Och såklart har jag tagit bilen överallt idag;) Min mun blir i ett stort leende så fort jag tänker på att jag har körkort nu. Men nu säger jag god natt eller god kväll här, för nu skall jag försöka förstå filmen Matrix. Tredje gången gillt kanske ?

Äntligen fredag

Nu har jag precis kommit hem till mami. Vi skall ha lussebullebak idag. Vi skall baka massor av lussebullar (för mamma gör de godaste) och så skall vi göra saffransbiscotti. Mums vad vi skall gotta oss sedan:) Ha en härlig fredag!


Ph: lundlund


One of many

Jag och Johannes skall från och med måndag göra varsin liten förändring i våra liv. Inget drastiskt, men bara någonting som bara kan föra gott med sig, som båda tjänar på och som förhoppningsvis kan göra oss lite lyckligare. Vi valde varsin sak, som den andre skall förändra.

Som ni säkert vet behöver ju jag ett jobb. Så min förändring innebär att ; från att ha sökt noll jobb per vecka, skall jag från och med måndag söka minst 5 jobb per vecka.

Och som ni säkert också vet så röker Johannes, vilket jag tycker är väldigt onödigt eftersom det är ohälsosamt, det luktar illa, konditionen blir sämre och det är farligt! Så jag bestämde att han skall minska på rökandet. Men jag vet hur svårt det kan vara att bara sluta rakt av om man inte verkligen vill, så Johannes skall från och med måndag röka högst 3 cigaretter om dagen istället för 6-7 stycken. Han kommer enbart få ha med sig tre cigaretter i paketet per dag.

Förhoppningsvis klarar vi detta och förhoppningsvis leder det till att jag får ett jobb och att Johannes kan sluta helt så småningom.


Foto från sommaren 2008.


Jag lyckas med allt jag

Alltså, jag har inte ens haft körkort i ett dygn än, men ändå har jag redan hunnit fastna i lera. Jag skulle parkera. Råkar köra ner i lera istället. Och kommer inte upp. Det slutar med att vår 'hyresvärd' får dra upp bilen med hjälp av hans bil. Seriöst. Hahahahaha. Jag dör. Och jag körde utan pappret och passet, som visar att jag har körkort, för dem glömde jag hemma. Hur skall detta gå?... ;)

För dem som nu tror att jag inte kan köra bil, så stämmer det inte. Jag hade bara lite otur. Haha;)


Ph: lundlund


KÖRKORT

Nu har jag tagit körkort! :):):):)

Jag är överlycklig just nu:) Weeeeejjj! Gjorde teorin i måndags, och den gick bra och nu kom jag precis hem från uppkörningen och det gick verkligen så himla bra. Jag hade den mest underbara personen från vägverket. Han var verkligen lugnande. Men nu har jag det iallafall, och jag är så glad just nu, att ni förstår inte! :):) Weeeejj, så nu skall jag ut och köra på vägarna. Se upp!;)


2-årsdagen


Alltså, både jag och Johannes måste ha världens sämsta minne. Vi är som två guldfiskar båda två. Glömmer någonting varje dag.

Igår, den 24:e november hade jag och Johannes varit tillsammans i 2 år. Herre gud vad länge! Och vi har fortfarande lika mysigt. Älskar dig Baby! :)

Men iallafall, det känns ju ändå som nåt att fira lite. Eller iallafall göra en god middag tillsammans. Men jag var så trött igår när Johannes och jag körde hem så jag glömde helt bort allt. Typiskt också! Jag sa det tillochmed till minna på morgon och jag hade satt ett alarm på mobilen tillochmed. HA! Ja ja, om man uppskattar varandra varje dag i ett förhållande, och gör små mysiga saker tillsammans ofta, så behöver man inte ha ett datum per år som man skall fira.

E HJÄRTA J

Aktuellt: Saffran


Fika på Espresso House med ChaiLatte och saffransbiscotti.

Gårdagen: Övningskörning 8.00-10.00, Gymmet med Minna 11.00-12.00, Sitta modell för Minna 14.00-17.30, Middagen blev en fika med Minna - Grillad ciabatta med mozzarella, soltorkade tomater och parmaskinka, och sallad.

I måndags mötte jag upp mamma, efter att jag gjort något spännande som gick väldigt bra:) , för att kolla julshopping och fika på Espresso House. Och nu har de börjat sälja saffransbiscotti. Biscotti är en av mina favoriter, och saffran ger mig en sådan julkänsla.

Nu skall jag snart hoppa på bussen. Skall hämta mina glasögon och göra lite andra grejor:) Later!

En favorit


Vi var på IKEA igår. Och vad som är obligatoriskt att köpa är Delicato Cocosbollar. Vi kan komma ut från IKEA och inte ens fått med oss en toaborste eller något annat, men cocosbollar, det är obligatoriskt! Det får vi alltid med oss ett par lådor av. Lådor som redan samma kväll är slut. Ha! Ja, så är vi. Alla har vi våra brister och skönheter:) Bye!
 

By H and M



Kikade in på H&M's hemsida och hittade några riktigt snygga skor. Funderar på någon av de yttersta?

Hej hej!


Hej Bloggen! Vad skall jag göra ikväll tro? Middag med Älskling? Gå ut? Middag med vänner? Middag med Johannes familj? Restaurang? Festa? Mysa? Strosa?

Två snyggingar

Hittade två riktigt snygga plagg, som är värda att kolla in. En poncho från Accent och en skinnjacka - lite acne-inspirerad, från MQ. Den leopardmönstrade ponchon blev jag lite sugen på.

Poncho från Accent

Skinnjacka från MQ

Bilder Linn


Make up


Min söta blivande make up-artist.. :):) Minna sminkade mig igår, för sin utbildning. Ena halvan av ansiktet med skarp och andra med svag make up. Självklart gjorde hon en neutral make efteråt..:) Roligt var det. Hon är så duktig! 'Så se upp Minna! Du kommer få sminka mig fler gånger;)'

Your/shoe

Snyggingar från Din sko's vårkollektion. Här är mina fem favoriter. Fler skor från kollektionen hittar ni hos Caroline. Ha en bra lördag!

Bilder lånade från Caroline.

Buuuuuuuuuuuule


Okej, nu har jag mumsat i mig x antal bullar. Har haft ett bullkalas för mig själv helt enkelt. I brist på annat att göra. Har mestadels suttit och pluggat teori idag. Så nu belönar jag mig med bullar och One tree hill. Och gud så gott. Weeey. Imorgon skall jag träffa min nya gym-buddy, Minna! Ha-ha:) Och efter gymmet skall jag sitta modell för henne. Hon utbildar sig till make up-artist. Så vi får se vad det blir för spännande smink imorgon;) Go'kväll!

Alla dessa kläder


Här har ni lite av vad som hänger på min klädhäst. Gud vad jag måste rensa. Men nu skall jag plugga teori! Later!

Hjärta!


New Shoe! Köpte dem jag väntat på. Godingarna från Scorett. Men jag är lite osäker när de väl kommer till kritan. Skall ta och fundera noga på detta köp. Nu skall jag na-na. Good night!:)

En fika!


Har jobbat hela dagen. Och efter jobbet mötte jag upp Minna för en fika. Så vi satte oss på Rosa Pantern, drack cola och pratade skoj i några timmar. Supermysigt. Nu sitter jag med en kopp oboy och skall snart stänga av datorn och dra upp täcket. God natt!

Vi var på dop


Några bilder från dopet igår. Lala: en underbart söt liten skapelse. Och vilket fint namn. Lala!
På mig hade jag en vit tunika från Indiska, ett gammalt brunt skärp, skor från Scorett, kappa från Weekday, halsduk från H&M, väska, strumpbyxor och avklippta strumpbyxor från Lindex.

idag. stan. chai. converse. new shoes


Har strosat runt på stan idag med en chailatte i handen. Hela jag blir snart en chailatte. Det är så mysigt i stan nu, när julkänslan börjar komma. Har beställt ett par glasögon idag också, som antagligen bara kommer ligga i bilen, men äntligen, säger jag. Jag har dragit mig för att köpa ett par. Men nu är det gjort. Köpte även mina älskade skor, som äntligen hade kommit in i butik. Och så har jag varit och hälsat på mormor. Hon börjar bli så gammal. Men är så snäll och go. På morgon hade jag en dubbellektion på bilskolan. Snart är det dags.. Men det gick sådär idag måste jag säga:( Nu är både jag och Johannes hemma, och det är så mysigt. Smakde den nya Marabou Vinter, men den var ingen höjdare säger jag! Fy! God kväll!:)

Lala

Hej hej! Snart är det dags för Idol-reprisen medan jag fixar iordning mig. Vi skall på Dop idag, jag och Johannes. Lilla Lala skall döpas. Vad skall man ha på sig då tro? Vi skall även svänga förbi optikern och pröva ut ett par glasögon till mig. Så från och med nu kommer jag att vara en glasögonorm varje gång jag kör bil. Känns som att det är ganska viktigt att se skyltarna när man kör. Och de andra bilarna! ;)

Igår åkte jag, Johannes och mamma till Ullared. Jag passade på att övningsköra. Men något Ullared blev det egentligen inte. (Alldeles för mycket folk för vi ens skulle orka) Men korv med mos, det blev det:) När vi kom hem igen bjöd vi över några vänner och hade en lång spel-vin-chips-kväll. Vi hade verkligen jätteroligt.

Älskar min mamma Du är bäst


Ph: Mamma i unga dar, i snygga brillor.

Tack Anna


Nu har jag bakat färdigt, och jag må skryta nu, men det var de godaste bullarna som iallafall jag någonsin har bakat. De kanske ser lite tråkiga ut utan pärlsocker, men det är ju redan så mycket socker i, så varför ösa på ännu mer socker? Jag gjorde hälften med kanel och hälften med vanilj.

Har letat runt som en galning efter goda recept på bullar. För mina har alltid blivit så torra och tråkiga. Nu gjorde jag en blanding och de blev jätte goda och saftiga. Jag gick efter recept på saffransbullar i Annas kokbok, (för att de är så saftiga) men uteslöt saffran och russin, och tog istället kardemumma. Som fyllning blandade jag smör och mandelmassa, värmde det aning i micron så att det var lättare att smeta på. Hällde sedan över socker och vaniljsocker på ena, och socker och kanel på den andra. Jag gillar egentligen inte mandelmassa, men det smakar ingen mandelmassa, utan mandelmassan används mer för att det skall bli gojsigare fyllning:)

Snowball

Okej! Det snöar! Första snön jag ser i år. Kan inte tycka annat än att det är lite mysigt. :) Har köpt massor av goda apelsiner och så är jag i full gång med att baka bullar, samtidigt som jag kollar lite nya The Hills-avsnitt som jag helt missat. Funderar på att åka till stan en sväng. Möta upp Johannes och så. (hörde att mina skor kanske kommit in) Men ikväll hade vi nog bara tänkt att ha en tv-spels-myskväll med Indiana Jones svingandes i lijaner:)

Le Pain Français


Efter besöket hos min tandläkare och hos b-friend, så strosade jag runt i Haga och längs Avenyn. Mötte upp mamma också och blev bjuden på en fika på Le Pain Français. Det Franska Bageriet ligger precis vid Avenyn och de har väldigt goda godsaker. Grönt jordgubbste och en salami-och briemacka blev det för min del idag.
      Nu är jag hemma igen och väntar på Mammas pojkar. Ha-ha, hur stört är inte det programmet då?! Godkväll!

Nu är den borta

Hej-Hej allihopa! Nu har jag precis varit hos tandlälaren och dragit ut en tand. En visdomstand. Jag fick med mig den hem i en grön liten burk. HA-HA! Mysigt. Så nu ligger det en tand i min väska.. ;) Sitter på Johannes jobb och håller honom lite sällskap. Är så fruktansvärt hungrig, men så får jag inte äta någonting. Kul. Åå vad jag är sugen på en chailatte. Muuaaawww. Later!


I learn

Prövade att laga köttbullar för första gången igår. Och de blev helt okej:) Jag gjorde italienska köttbullar i tomatsås. Ni hittar receptet här. Har ju aldrig testat att göra några andra, så jag har ju inget att jämföra med, men jag kan iallafall tipsa om dessa. De var enkla, krävde inte så många ingredienser och blev riktigt goda!:)
Bild: lånad från Kalasgott.







Safirblue


Jag har glömt att visa vad jag fick hem i en skolåda från Dubai. Ett par blå, söta sandaletter, med lite Sex and the city-känsla. Tycker att det var mycket vågat av Johannes att köpa ett par skor till mig. Sötnos!

Godmorgon sötnosar


Har precis kollat på Pirates of the Caribbean. Tvåan. Just love it! Skall nog ha en riktig mysig hemma-dag idag. Behöver plugga lite på teorin också. Så jag skall nog koka mig en kopp kaffe och krypa upp i soffan nu. Later Lovers!

Vi firar


Hola! Denna helg har varit en bra helg! Först kom ju Johannes hem från Dubai, i fredags. Det firade vi ju med god middag, lite mousserande och mys. På lördagen var jag och Johannes bara för oss själva (händer inte många lördagar) så vi drack drinkar och spelade tv-spel i flera flera timmar den kvällen. Och så fick jag även reda på att min bästis Johanna var här i Göteborg på besök hela helgen, så på söndagen stack jag hem till henne och hennes mamma (mitt tredje hem kan man säga). Söndagskvällen spenderade vi ute. Vi tog några glas vin - jag, Johanna och Minna, och avslutade hela kvällen på Park Lane. Vi hade sjukt roligt. Det finns ingen härligare människa än Johanna på hela jordklotet och det var första gången jag träffade Minna, men hon var ju minst lika härlig hon:) Älskar människor som är öppna! Dock var måndagen mindre bra. Jag var trött, bakis, Johanna skulle åka hem till London igen och Johannes jobbade till nio igen..

God kväll


Jo tack, nu har vår kväll startat. Jag och Johannes har hällt upp skumpan från igår. Have a good night!

Hur annars?


Å vad glad jag är! Veckan har inte varit något att hurra för, men nu när Johannes är hemma igen så lever jag igen. :) Jag har lagat god middag till oss. Vi öppnade en flaska champagne och har bara njutit av varandra hela kvällen. Love love love!

LOVE


Idag kommer Älskling hem från Dubai. :) :) Puss på dig!


Pieces from my closet




Beautiful women


one | two | three | four | five | six | seven | eightnineteneleven | twelve

Beautiful women - Gemma Ward, Lily Donaldson, Lily Cole, Sasha Pivovarova


Make love, not war


Har övningskört idag. Men typiskt mig hade jag glömt bort vilken tid, så jag kom en timma för tidigt. Tur som jag ibland har så hade någon nyss avbokat tiden innan mig, så jag kunde börja köra direkt när jag kom ändå. Tur i oturen. Men klantiga jag måste börja ta lite ansvar och inte bara sväva på molnen hela tiden. Jag brukar tänka att 'det löser sig' och 'någon annan kommer ihåg det där för mig' och 'jag orkar inte ta tag i det där nu'... Vad flummig jag blev nu, men vissa kanske fattar..? Men nu är det dags för Two and a half men. Later!

2.11.2009


Idag är det min pappas födelsedag. Han skulle egentligen fyllt 52. (Varför bryr man sig alltid när det är för sent?)

Hej du lille firre


Ni vet fiskarna, som Johannes fick i födelsedagspresent, dem hette ju Elenore och Johannes när vi fick dem, men det tyckte jag änna kändes lite konstigt. Var tvungen att ändra det! Jag ville absolut att min skulle heta Banana. Och när jag frågade Johannes vad hans skulle heta, så kom han bara på massor av konstiga namn, så jag bestämde att den skulle heta Bob. Så ja, nu hetar de Bob & Banana. Bob-o-Banana:)

RSS 2.0