x-mas eve dinner

Rödbetor med fetaost och pinjenötter, kallrökt lax, stuvad grönkål med lite apelsin, hemmagjorda köttbullar, prinskorv, julskinka, janssons frestelse, brysselkål, senaps/pepparrots-sill, rödvin, julöl och julmust... Det var lite av vad som fanns på vårt julbord i år... Annat som vi åt under juldagarna och kvällarna var getostfyllda dadlar, choklad, skumtomtar, nötter, mjuk pepparkaka, glögg, lussebullar, pepparkakor, After eight, goda ostar, efterrätt gjord på risgrynsgröt, grädde, vanilj och kardemumma med lingon- och glöggsås. Ja, vi gick inte och lade oss hungriga om man säger så.. 

Juldukning


Juldukning hos mamma.
 
Jag har haft världens bästa jul. Vi var hos min mamma i år. Det var en lugn och skön jul. Jag var ju ledig på måndagen så jag åkte hem till mamma någon gång på dagen med alla julklappar och packning. Vi gick och handlade tillsammans och fram mot kvällen kom Johannes och vi käkade julskinka och spelade spel.
 
På julafton hade mamma kokat risgrynsgröt till frukost och jag och Johannes bytte våra julklappar. Under dagen lagade vi mat (eller mest mamma), åt julgodis, drack vin och julmust och lyssnade på julmusik. När mormor hade kommit öppnade vi lite julklappar, käkade väldigt god mat och efterrätt. Sedan satt vi och spelade spel hela kvällen. Har ni som bor i Göteborg spelat Quiz Göteborg? Annars rekommenderar jag det starkt. Det är ett frågespel där man samlar på gator, men förutom kunskap så handlar det även mycket om tur och tjuv- och rackarspel.
 
På juldagen låg vi och kollade på hela julkalendern i mammas soffa, vi käkade rester från julafton och drack lite vin och tjötade lite innan vi tog bussen till Victor och Jossa för att umgås med dem och barnen lite. Helt plötsligt var klockan halv två på natten och det var dags att åka hem och lägga sig och sova ut ordentligt.

Nu tar jag ledigt

Kom precis hem från sista arbetsdagen på en vecka.. Jag fick semester både 23/12 och 27/12.. Yeeeey! Så nu skall jag bara ta det lugnt i en hel vecka och bara njuta av lite betald ledighet för en gångs skull.. Inte ofta man får sådan lyx när man både pluggar och jobbar.. Men de tyckte att jag var värd lite ledighet.. :)

Julklapps-shopping?

Idag hade både jag och Johannes tagit ledigt för att umgås hela dagen. Jag vaknade tidigt och gick och köpte frukost till oss, sedan tog vi det bara lugnt innan vi promenerade till stan för att bli färdiga med julklapparna. Vi lyckades sådär kan man säga.. Det började regna så förbaskat mycket så vi tog en fika i Viktoriapassagen och åkte hem istället. Nu på eftermiddagen/kvällen har vi hunnit passa Joy-Li och Levi en stund och druckit glögg med Victor och Jossa när de kom för att hämta barnen.. Imorgon blir det jobb till kl 18.30, sedan glöggfest! :) 

X-MAS CARD

 
När kommer julen handla om lugn och ro?
 
Hade tänkt göra mina egna julkort i år (och jag säger varje år; "Nästa år skall jag vara ute i god tid och göra egna julkort").. Ja, det händer ju inte. Men nästa år kanske? Jag sprang iallafall precis ut i regnet för att köpa några färdiga istället, eftersom det är sista dagen att posta julkort idag. Så se till att skicka dem idag så att de kommer fram innan julafton.. :) Har även hunnit med ett snabbt workout-pass hemma och nu skall jag käka ett ägg och sedan sticka till jobbet och sortera julkort. Yey! Kommer spy på julkort lagom till jul, fast det skulle ändå vara kul att få ett par stycken i lådan. Eller vad tycker ni? Tycker ni att det är kul att få julkort? 

HEMMA HOS OSS; KITCHEN

Det här står för tillfället på köksbordet. Saker som egentligen brukar stå i vardagsrummet, men som har flyttats runt eftersom julblommor nu tar upp platsen på våra små soffbord. Ha en bra tisdag allihopa! 

MÅNDAG

Idag har jag varit hemma och pluggat. Den här kursen är det Flash som gäller. Trodde att inlämningsuppgiften skulle ta hela veckan, men jag tror jag blev klar idag, så kanske ändå hinner jobba några fler dagar denna veckan.. Har inte orkat laga någon mat så jag körde på risgrynsgröt idag. Väldigt näringsrikt...

HEMMA HOS OSS; LIVINGROOM

Gud vad jag längtar efter en ny, större lägenhet nu. Det är så mycket möbler och inredning jag vill köpa, men det finns liksom ingen plats för det just nu. Så här ser iallafall vårat vardagsrum/sovrum ut just nu.. 

DEAR SANTA

Min önskelista består mest av träningskläder/grejer, inredning, kameratillbehör och solglasögon från Ray-Ban.
 
Svarta Ray-Ban aviator, Panasonic DMC-GM1k kamera, Tri Brow från Make up store, vit rund gryta från Le Creuset, ljusgrå/vita muggar och skålar från RIF Design, svart träpall från Broste Copenhagen, bruna Ray-Ban clubmaster, flanellshorts från Gina Tricot, vintagepall i trä, grått äkta fårskinn, vita skålar från RIF Design, doftljus från Voluspa med doften French Bourbon Vanille, sportbh från exempelvis Nike eller H&M i färgerna svart, vitt, grått eller neongul, Nike free run 5+ träningskor, i grått/neongult.
 
Dessa är i inte i någon ordning och jag önskar mig även alla möjliga olika träningskläder (i färgerna: grått, svart, vitt, neonrosa eller neongult) och träningstillbehör, naggellack, parfym, objektiv med mera. 

UPDATE

Sorry för dålig uppdatering. Jag vill egentligen både blogga, fota, shoppa julklappar, julpyssla och baka, och jag är sjukt pepp på att träna, men jag har inte hunnit något på hela veckan. Jag är inte den som gillar bortförklaringar, men jag har gått upp kl 6 varje dag, för att vara i skolan (i Borås) kl 9. Sedan har jag skyndat mig tillbaka till Göteborg för att jobba kl 12 till 20-21. Alltså jag jag hinner ingenting annat! Gaaah. När skall jag hinna köpa julklappar? Och träna? Och få julstäming med lugn och ro... Så jag hoppas att jag är förlåten ;)

På bordet...

Julblommor är det ultimata julpyntet. Det behövs inte så mycket mer än hyacinter, amaryllis, någon minigran och lite ljus för att skapa en mysig julstämning hemma. Och så kanske någon stjärna och adventsljusstake i föntret kanske.. :) 

da Matteo

Igår mötte jag upp mamma för lite julklappsshopping. Vi fikade i mysiga Viktoriapassagen och det enda jag kom hem med var massor av julklappspapper... 

KRYDDIG VARM CHOKLAD


Vi var sugna på choklad, så jag tänkte passa på att testa ett recept som jag sett på bloggen Made By Mary. En kryddig varm choklad med espresso, kanel, kardemumma och baileys. Väldigt god. Ni hittar receptet här! Grymt gott, och så några pepparkakor och lussebullar till det. Julmys! 

MEATBALLS

Har precis käkat middag. Spaghetti och köttbullar i het tomatsås. Yummie!

2:A ADVENT

Startar 2:a advent med en cappuccino. Vi liksom återinvigde vår nespressomaskin. Den har stått här i 3 år, men vi har bara använt den ett fåtal gånger. Mest för att jag tycker det är lite jobbigt att skumma mjölk och så (verkligen jätte jobbigt) Haha! Men även för att jag faktiskt tycker mer om neskaffe. Men ibland är det gott med en cappuccino med lite kardemumma i.. :) 

GRATTIS FRIDA

I fredags var vi bjudna på 25-årsfest med James Bond-tema. Och vad roligt jag hade! Tack Frida! :) Alla var riktigt festklädda och klockan hann bli tre innan vi hade dansat klart... Jag såg ut såhär. Visste inte riktigt vad som var Bond-brud riktigt, så jag lockade håret, hade ett hårband, lösögonfransar, urringad svart topp, och en lång transparent svart kjol med två sprund. Var inte riktigt jag. Brukar inte ha urringat, inte så mycket smink, inte hårband. Men det var kul! 

BLONDE?

Okej, här kommer dagens i-landsproblem: Jag undrar om jag skall färga mitt hår blont igen eller inte. Jag har alltid varit blond. Nästan. Men de senaste två åren har jag låtit min egna färg växa ut och det är såååååå skönt att slippa färga det. Har inte färgat det på två år tror jag. Så nu är bara topparna blonda. Men jag börjar tröttna. Skall jag färga det ljust igen och tvingas färga utväxt varannan månad? Eller låta det vara? Eller kanske färga det lite mörkare. Kan inte riktigt se vad som passar min ansiktsfärg.. Här ovan är lite bilder från när jag är blond. 

FLOWER

Sitter och pluggar och märker att jag inte kommer hinna träna idag. :( Men jag får skylla mig själv att jag alltid skall göra allt i sista sekunden. Varför är det så? Min amaryllis har iallafall börjat slå ut. Såå fin. Skall lägga ut lite mer bilder på julen hemma hos oss snart..

MORGONSTUND

Det bästa med att plugga är de dagar man kan starta dagen på ett lugnt sätt med frukost framför nyhetsmorgon. Nu är det dags för morgonfika och att ta itu med boken som jag egentligen hade tänkt läsa klart igår. Vi skall ha litteraturseminarie imorgon och skall ha läst en bok om upphovsrätt, immaterialrätt med mera. Jag hann inte ens läsa 50 sidor igår innan jag hade somnat två gånger. Och när jag försökte fortsätta läsa för tredje gången hann jag komma till sidan 57 innan jag somnade. Igen! Alltså jag var nog lite trött igår. Skall se hur det går idag.. :)

TRAINING INSTA

Senaste träningsbilderna från instagram @elenoreeklind
 
Har varit fullt upp med både plugg och jobb de senaste dagarna så träningen har blivit lidande.. Men idag skall jag ta mig tid en timma! Jag är ju precis i början av min träning. Har satt igång på allvar de senaste två-tre veckorna.. Jag har saknat gymmet lite dessa senaste dagarna. Men jag har gått upp vid sju och pluggat till 12 för att sedan sticka till jobbet och jobba till 20.. 
 
Förresten, har ni något tips vad man kan ha på dig när man skall på fest med James Bond-tema? 

GO GREEN

Den här lilla juiceboken kan man ta på ICA. Perfekt med massor av goda tips på juicer och smoothies. Så idag testade jag en juice på päron, ingefära, lime och gröna ärtor. Grymt god! 

Chiffon Maxi Dress

Fin långklänning som jag gärna skulle bära på någon sommar-tillställning. Ni hittar den här! 

Spaghetti Bolognese

Lördagens middag (och söndagens också). Johannes lagade en väldigt god bolognese när mamma var här. 

TULIPS

Fick finfina vita tulpaner (mina favoriter) av mamma igår.

LUSSEBULLAR

Igår kom mamma hit och vi bakade lussebullar och hade en väldigt mysig dag tillsammans. Bullarna blev väldigt goda och luftiga! Vi testade ett nytt recept i år. Ni hittar det här! Johannes lagade en god bolognese och vi drack vin och glögg. Charlotte och Tobias kom också hit framåt kvällen. Vi drack vin och umgicks allihopa och det blev även en snabb utgång för mig, Charlotte och hennes kompis. Vi hade mycket trevligt! Jag skulle dock jobba idag så jag tog det rätt lugnt så att jag skulle orka upp idag. 

RSS 2.0