Tillbaka till Grekland


Färdigäten och proppmätt. Varför blir man alltid så mätt när man är bortbjuden på middag. Vräker i mig, gör jag. Vi har haft en underbart trevlig kväll. Grekisk mat, oliver, fetaost, tzatziki, olika röror, lammfärsbiffar, briam. Ja, gott var det. Varför har inte jag fått mammas mästerkock-kunskaper? Jag är mer nudeltypen. Pjuuh. Ja, men jag har haft jättetrevligt med mammas kompisgäng. Nu skall jag snussa. (Jag har totalt skitit i det här med Halloween) Ha en kul kväll!

Middag hos Mami


Nu är det middags-dags hos mami. Lite människor och mat. Mysigt. Det behöver jag. Later!

Yesterday night


Det blev en afterwork igår, på Bliss. Jättemysigt. Jag och Emelie satt bara och snackade och drack ett glas vin i ett par timmar. Perfekt! Fler sådana kvällar tack! Vit kofta från Monki, strumpbyxor från Lindex, klackar och shorts från H&M.

Nu..


Hej då! Nu sticker jag till stan. Later! :)

London Baby


Afterwork idag maybe? Ja, inte vet jag, men kanske kan få användning av min gamla kappa, som jag köpte för några år sedan i London. Primark om jag skall vara ärlig, så den var billig. £20 om jag inte minns fel. Rena kapet!

En (till) jul på Åhléns

Fick precis reda på att jag skall jobba på Åhlens City i jul. Säkerligen alla goa dagar då  alla andra är lediga. Men pengar behöver man, så ja, jag tackar inte nej. Later!

Follow

bloglovin

CLICK, CLICK, CLICK


KRETA - DAG SEX

Ja, jag vet att det typ var 100 år sedan jag var där nu. Nä, men jag har helt glömt bort att jag försökt återberätta hela veckan i bilder, så ja, här är sista dagen av veckan på Kreta.

Torsdag. Först stranden, för att sedan åka in till storstan. Väder: Strålande sol.



Godnatt!


Honeybunnypumpkinpie


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Miss you Baby!


In yellow


Det är underbart vackert väder ute! Och så sitter jag inne och äter Marabou Apelsinkrokant. Ja, jag har ju i och för sig tagit dem få steg som det är till ICA för att inhandla denna chokladkaka, men annars har jag bara sett de fina löven från andra sidan av fönsterrutan. Har Sex and the city-maraton. Typ. Orkar inte göra något idag. Varför har man sådana dagar ibland? Johannes har förresten åkt till Dubai idag. Kul för honom. Later lovers.

Hjälp mig!?



Vilka skall jag köpa?


Lite fler bilder från dagen


Vi var ute och gick länge, länge förut, och det var underbart och så hann vi ta väldigt många kort. Fick precis höra några väldigt goda nyheter. Woho! Love you Baby! Hade på mig jacka från H&M, två år gamla stövlar från Primark, mössa från MQ, kofta från Monki, väska från Lindex, halsduk från någon liten butik som låg på Vallgatan för några år sedan, tights och skinnhandskar.

Wear it under


Köpte nya underkläder häromdagen, på Change. Är mycket nöjd, och kan tipsa om denna BH, som jag blev rekommenderad av den urgulliga och hjälpsamma tjejen i kassan. Det är även halva priset på allt i deras butik, hela året ut. Spring dit och shoppa! Skall nog dit och köpa mer. :)

Lite bilder från dagen


Jag och Johannes har haft en riktig mysdag idag. Vi har strosat runt i Haga och längs kanalen och Avenyn. Bara njutit av varandras sällskap, sett alla fina färger på träden och andats in frisk luft. Vi käkade lunch på Andrum, som jag rekommenderar för er som gillar vegetarisk mat, och som är hungrig. Det är fruktansvärt gott, salladsbuffén är suverän och maten är god. För 69 kronor får du plocka hur mycket du vill. Ligger vid Lilla Bommen. Nu skall jag kolla klart på Las Vegas, som för övrigt är en av mina favoritserier. Later! (Kommer nog några fler bilder från dagen också) ;)

icannothelpit


Jag köpte jackan/kavejen/kappan/rocken-whatever idag ändå. Jiuhiu! :) Strosade runt en sväng i det underbara höstvädret i mina kilklackar. Vad jag älskar hösten. Har aldrig tänkt på det förut, men det är nog min favoritmånad. Träden är så underbart vackra, man kan ha det så mysigt på kvällarna och koftorna får åka fram.

God morgon!


Jag hittade en rock/kappa/kavaj-någonting igår, som jag bara lo-oved. Den fick tyvärr inte följa med hem. Försöker spara till en systemkamera. Så tyvärr kan man tydligen inte köpa jackor till höger och vänster då. Men ni hittar den på Weekday. När jag slutat sörja över jackan så mötte jag Emelie för en fika. Chai-latte! Vad annars?! Love /Ell

Livet är en fest


Ja, igår hade vi en helrolig helkväll enda fram till morgonen. Hittade människor i både soffan och brevid oss när vi vaknade... Ja, man kan helt klart säga att det är livat här, när det är fest. Men trevligt hade vi. 'Röda mattan', 3-rätters, vin, underhållning, prisutdelning, 100 stycken partyprissar, dans och musik.

Later!


Nu skall vi gå. Har bjudit på några drinkar här och nu skall vi till avslutningsfesten. Later!

Jeansen


Ge mig ett par. Jag vill ha ett par jeans som liknar dessa på ett ungefär. Eller ett par liknande som går i det gråsvarta istället. Men det är svårt att hitta de perfekta jeansen.. Ni hittar bilden här.

DAGENS/BIO: BRÖLLOPSFOTOGRAFEN

Hej hej! Har haft en jättemysig fredag. På förmiddagen strosade jag och Johannes runt i stan, tills han började jobba. Då mötte jag upp söta Josephine. Skulle hitta en klänning till henne för morgondagen. (Är någon slags avslutningsfest då för laget som våra kära b-friends spelar i, som jag egentligen också behöver en ny klänning till, men jag får leta fram något i garderoben) Och nu kom jag och Johannes precis hem från en stor popcorn, en stor Fanta, en stor Coca Cola och Bröllopsfotografen. Den var jätterolig, men jag som är en Smala Sussie-fantast måste ju säga att ingen film slår Smala Sussie! God natt!

På mig hade jag en kofta från H&M, klackar från H&M Divided Exclusive, väska och handledsvärmare från Lindex, mössa från MQ, klänningen är flera år gammal, från H&M, och halsduken likaså.

La/collection

Har samlat några av 2009 års Dagens i ett enda inlägg. Det blev en del. Men ja, här har ni dem.


Dröm?


Linn har koll på läget. Kollade in hennes blogg precis, och äntligen kommer dessa snyggingar ut i butik. Nästa vecka tydligen. Har väntat länge nu, varit orolig att jag skall missa dem och tvingat min Scorett-vän att säga till mig på en gång när de kommer ut i butiken. Hihi, får se om de är typiska Elenore-skor i verkligheten ;) God natt!

Ingen vinter utan koftor


Hade en mysig hemmamorgon med Johannes idag. Det var längesedan. Sedan strosade jag runt i stan och bara va. Gick i Haga och i alla små butiker jag såg. Hade på mig min stora kofta från H&M, Skor från Don Donna (förra året), Skärp, torgvantar och väska från Lindex, klänning från Hope och en halsduk som har några år på nacken.

Snart börjar Bonde söker fru. Skall slänga mig i soffan med en kopp te och skatta åt alla pinsamheter i detta ljuvliga program. Så, Later!

High on shoes


Miu Miu. Isabel Marant. (Ph: jak&jil)

KRETA - DAG FEM

Har nästan helt glömt bort att visa de sista dagarna på Kreta. Onsdag, torsdag och fredag är ju kvar.
På onsdagen var vi på stranden och gottade oss i solstolarna. Och så åt vi förstås massa gott, som alla andra dagar. Grekisk mat är verkligen något extra!

Onsdag. Skön, slappardag. Vi spenderade dagen på stranden och i havet. Väder: Strålande sol.


2x50årskalas

Den här helgen har varit bland de roligaste och bästa på länge. Hela Falkenbergstrippen var verkligen en lyckad succé. Vi hade så roligt. Och jag har skrattat konstant. Vi var 45 stycken partyglada människor i sällskapet, och det går inte att förklara allt roligt som vi hann göra och som var inplanerat under lördagen.

Lördag förmiddag var vi framme vid Grand Hotell i Falkenberg

Där väntade en god lunch, två födelsedagsbarn och 45 stycken glada partysugna människor

Efter vi hade haft den så kallade guldjakten, så var det mingel, lekar och tävlingar

Här har vi de två födelsedagsbarnen. De fyllde hela 100 år tillsammans

Johannes

Jag och min bordsherre Håkan, a.k.a den mest komiska mannen man kan känna

Tom, a.k.a Ozzy


Efter en kort, men god, natts sömn så är vi på väg hem igen efter den självklara hotellfrukosten

...more pics kommer. Om jag vågar lägga ut dem..;)

YESTERDAY


Yesterday, var vi hos mamma hela kvällen. Åt så att våra magar nästan blev arga på oss. Jag hade ju önskat min favoriträtt. Vegetarisk lasagne. Finns inget godare än den. Och persikokaka till efterrätt. Sedan tjatade dem till sig att jag skulle vara med och spela TP, vilket jag är värdelös på. Men två små yårtbitar lyckades jag samla ihop. Bra jobbat Elenore! Nu sitter vi på hotellrummet i Falkenberg. Skall snart sticka ner till de andra och jag återkommer till dig sedan bloggen. Ha en bra dag!

Rutigt och lappat


Skall snart dra på mig skorna och förflytta mig till bussen. Skall möta Johannes vid fem och sedan åker vi hem tall mami för middag. Mums. På mig har jag jeans från H&M, skärp från Lindex och Johannes sjorta. Later!

MU


Och Godmorgon!  Blev inte så mycket packande igår kväll. Somnade i princip i resväskan. Så jag måste skynda mig att packa ihop lite grejor. Sedan skall jag in till stan. Typiskt att det regnar. Eller jag hörde att det snöar? Men jag ser inga snöflingor. Bara regn regn regn. Bajs. Så vad skall man packa nu då. Man har ju ingen aning vad man kan vänta av vädret. Hm. Later! Aligator!

När skall vi packa?


Vad trött jag är just nu. Men jag måste packa ner lite kläder inför helgen. Vi skall åka till Falkenberg. Och jag försöker packa för Johannes också. Jag har fått fria händer;) Imorgon skall vi ta en lång sovmorgon och en lång frukost. Jag skall göra crepes. Ni vet pannkakor med gojja i. Lät sådär va? Men är supergott. Sedan tänkte jag åka med Johannes till stan. Han skall jobba några timmar, sedan är vi bjudna hem till min kära mor, på middag. Och på lördag åker vi iväg!

Halt idag


Idag har jag gjort halkan!!! :) Det gick bra. Om man nu kan kalla det bra när man snurrar all världens väg över precis alla älgar.. Men klarade det, det gjorde jag! Hade på mig mitt nya skärp som jag hittade häromdagen för endast 40 kronor på Lindex, och mina handledsvärmare, som även dem är från Lindex. Hade dock Converse på mig när jag körde;) Sammetstights: BikBok. Skor: Carin Wester for Weekday. Kofta och ringar: gamla.

Lat/Lat


Idag har jag spenderat dagen hemma. Har kollat på massor av Sex and the city-avsnitt, gått en promenad, ätit varm nyponsoppa med glass. (a la-när-man-gick-på-dagis-mellanmål)(Är inte det bland det godaste?) Har även kollat på alla avsnitten av Svenska Hollywoodfruar på tv3.se. Har ju hört så mycket om dessa människor, så jag var ju bara tvungen att se om de hade några personligheter. Hon Maria var ju rätt rolig alltså. Men det äckligaste var när Anna Anka åt massor av brosk på kycklingen och det bara knakade i hennes mun, och att hon gillade det. Uuuugggh. I die, vad läskigt. Anyway, nu skall jag byta lakan till helt nya. Later!













(i)dag


Jag köpte väskan idag. Och en sen födelsedagspresent till Joahnnes från mig och mamma. På fredag blir den hans, då vi är bjudna på middag hos mami. Jag har önskat vegetarisk lasagne och persikokaka till efterrätt. Slängde på mig så mysigt som möjligt idag. Stor kofta från H&M, ett par leggings, skärp från Lindex och mina riktigt mysigt slitna och skitna Converse.  Sjalen med pälsbollar är gammal.

Lindex. Faktiskt!


Idag har jag bara en sån där härligt mysig hemma-dag. Fixar och donar, tvättar, läser böcker, dricker te...

Men jag skall nog dra på mig ett par byxor och hoppa i ett par skor lite senare. Vill nämligen köpa denna underbara väska. Ni hittar den på Lindex.

(Går)dagens


Körde som vanligt med srumpbyxor när jag gick på stan igår. Till dem hade jag skor som jag fyndade för under hundra-lappen på Tradera förra året, jeansshorts från H&M, sammetstopp från Bik Bok, mössa från MQ, och min nya jacka som jag fyndade förra veckan på H&M. Väskan är en gammal en.

Eyes/of/glass

Utan Espresso House klarar man inte många timmar på stan ;)

Mami :)

Testar kläder. Fotar kläder.


Jag och mami var på stan igår. Skulle kolla ut glasögon. Hittade ett par, men köpte dem ej. Vad svårt det kan vara va?! Skall ju bara ha dem när jag kör bil, så det kanske inte är så noga? Vi fikade och strosade runt ett par timmar, och helt plötsligt var klockan 19.00 och 'Nu stänger vi butiken. Tack för besöket och välkommen åter!' Prövade en skjorta (ovan) på Lindex, men den vart inge bra, så det blir nog en väska därifrån istället.

Skall nog ta mig en tur till stan idag igen. Måste nämligen åka förbi bilskolan och betala Halkan. Öööoooou. Later!


KRETA - DAG FYRA (del 4)

...Tisdagen och jeepsafarin börjar här gå mot sitt slut.


På tisdagen, på Kreta så åkte vi som sagt på jeepsafari upp genom de höga begen, genom de små byarna, förbi olivlundar och ner till södra Kreta. Det var en upplevelse. Dag fyra är nu dokumenterad i bloggen. Men det är fortfarande några dagar kvar av resan. Bilder kommer!

KRETA - DAG FYRA (del 3)

...Bilderna är en fortsättning från tisdagen och jeepsafarin på Kreta.


Efter att vi ätit lunch och solat på den fina stenstranden och badat i det underbart klara vattnet på södra Kreta, så hoppade vi in i jeeparna igen och åkte vi upp på ett 2000 meter högt berg. Och molnen hade vi precis bredvid och till och med under oss. Häftigt! Och helt underbart!

Flickan som lekte med elden


Igår var vi och såg Flickan som lekte med elden. Den var bra, men jag tycker fortfarande första delen var otroligt bra och ingen slår nog den. Efteråt så givk vi och käkade på Himalaya, En Nepalesisk restaurang. Jättegott! Påminde lite om indiskt. Nu måååste jag rusa. Later!

Mañana in moonlight


Mötte upp Johannes när han slutat jobba igår. Vi bestämde att vi skulle gå och käka på Mañana. Ett jättemysigt litet ställe, där både mingel och mat står i fokus. Vi beställde in lite av varje. Och gott var det!

Jag hade bara bytt ut skjortan som jag haft under koftan mot en sammetsklänning. Annars gick jag som jag gått hemifrån på morgonen.

Ikväll skall vi käka middag på någon restaurang med Johannes familj och sedan se Flickan som lekte med elden.

På stan med Elenore


Igår, fredag, gick jag och strosade för mig själv i stan. Jag måste säga att jag gillar det. Man kan gå i sin egna takt och bara tänka. Jag skulle iallafall göra ett syntest. Och medan jag väntade på min tid hoppade jag in på Espresso House (ja, det är mitt favoritställe) ;) En stor chai-latte (ja, det är min favorit) och en scones senare var det dags för att se om glasögon var något för mig. (Jag ser nämligen inte skyltarna när jag kör bil, så.. ja det känns rätt viktigt) Men det var inget megafel på mina små ögon, men glasögon när jag kör bil tyckte hon ändå att jag behövde, så ja, nästa vecka blir det att prova glasögon för fullt.

Jag fick med mig en jacka från h&m, några hårnålar (vart tar dem vägen hela tiden?) och några lila plastblommor hem. Jackan var nedsatt från fem,nittioåtta till 198:-. Bra va?!

På mig hade jag kofta från Monki, Flanellskjorta från Jack & Jones, Skor från H&M Divided Exclusive, Skinnjacka från Mission, Halsduk från förra året.

KRETA - DAG FYRA (del 2)

...Tisdag. Fortfarande. Jeeparna hade vid lunchtid tagit oss över höga berg och ner till södra Kreta. Där stannade vi för ett dopp i det helt ljuvliga vattnet. Väder: Strålande sol. Många grader.


KRETA - DAG FYRA (del 1)

...Tisdag. Jeepsafari. Vi körde på de smala stigarna upp för de höga bergen. Underbar utsikt. Små byar.  Ingen turism. Bara det genuina Kreta. Olivträd. Stup flera hundra meter. Vi fick se södra Kreta. Bad. Sol. Vi fick vara bland molnen 2000 meter upp. En härlig upplevelse helt enkelt.


Dagens


Rundtur på stan idag med min söta Emelie. Vi börjar alltid på Espresso House. Idag också. Efter att ha fått en stor chai-latte i magen så fönstershoppar vi ett tag, käkar lunch på mitt favvo-thai-mat-lunch-ställe. Möter sedan upp b-friend. Min sko går sönder. Jag får en ny i affären eftersom jag inte kunde gå hem utan klack? Eller?
På mig hade jag skor från Weekday (Carin Wester for Weekday, skitkass kvalité, köp inte dem, måste nog tyvärr reklamera mina), strumpbyxor och kofta från H&M, vit kofta från Monki, Mössa från MQ och halsduk från förra året.

Today is Wednesday!


On my way to town. Nu skall jag snart ta och sätta mig i bilen med Johannes. Åka in till stan och möta Emelie. Later Aligator!

Desperate Housewife?


Är det bara jag som helt har missat att den nya säsongen av Desperate housewives startar idag? Eller när startade den? Klockan tjugoett skall jag iallafall slå på teven och kolla vem som är Mikes brud vid altaret.

MKA



They always know how to work it
Love'em


KRETA - DAG TRE (forts.)

...Söndag eftermiddag/kväll. Tillbaka igen efter Chania. Promenad högre upp i Agia Marina.


Efter Chania så var det terrassen för vår del. Rosé/Fanta, pistagenötter och vattenmelon. Gott! Sedan promenerade vi i de högre delarna i vårt område. Jättevacker utsikt! Och kbällen avslutades med varsin drink på, vad som råkade vara, en sportbar.. Haha. Typiskt oss!


KRETA - DAG TRE

...Söndag. När vi åker in till Chania. Äter gott. Går i Gamla stan. Väder: Växlande molnighet. ca26 C


På söndagen var det inget vidare solväder heller, så vi passade på att åka in till staden Chania, för att se shoppingutbudet, äta gott och vandra runt i Gamla stan och vid vattnet. Hur mysigt som helst! Och perfekt dag att åka in på. Vi blev båda sugna på att testa ugnsbakade aburginer fyllda med tomatröra, vitlök, lök och fetaost. Och det var, helt ärligt, det godaste jag smakat någonsin!

Vad tänkte dem här?


By the way. Jag och Johannes bor numera i en skål. Ja!

Vad roligt Johannes vänner måste faft när de kom på vad de skulle ge Johannes i present, i lördags...;) Tydligen var de redan döpta... till Johannes och Elenore. (var detta någon form av diss tro? haha) Fast det känns ju änna lite konstigt. Några andra förslag? Men de gillar nog varandra, för de simmar verkligen brevid varandra hela tiden. Ja, så nu har vi två husdjur. Det trodde aldrig jag skulle hända.

(Går)dagens+kvällens


Gjorde det enkelt för mig igår kväll. Slängde bara på mig ett linne under koftan, borstade håret lite och viftade på lite i.d-puder. (Ingen mascara, ingen ögonskugga, ingenting) Körde på a la natural. Funkar det med.

3 oktober

Igår var det stort kalas för de tre bröderna, var av en är min kära b-friend. Vi hade grymt roligt. Jag med, fram till dess att jag bokstavligt talat nästan svimmar av huvudverk. Jag hann i princip med välkomstdrinken + ett glas vin, sedan blev det vatten och alvedon resten av kvällen, tills jag till slut inte stod ut längre och var tvungen att lämna de partysugna för min säng.

Men innan jag gick, hann vi med mat, prat, paket och tävling, varav en korvtävling. Haha. Det var helt ärligt det roligaste jag sett på länge. Gick ut på: Att ha en varmkorv hängande i ett snöre i midjan. Svinga denna varmkorv fram och tillbaka och försöka ta ett bett av den, utan att använda händerna. Det konstiga: Att det faktiskt gick!


KRETA - DAG TVÅ (forts.)

...Lördag eftermiddag. Promenad runt området. Jätte vacket. Väder: Fortfarande växlande molnighet.


Vi omges av olivträd efter olivträd, gamla hus, grekisk atmosfär, vacker utsikt och hav. Kvällen avslutas med en jättegrekiskmiddag. En stor tallrik med mängder av olika grekiska grejor. Fläskfiléspett, lammfärsbiffar, kyckling, dolmader, zucciniburgare, moussaka, någon slags liten pirog, korv, fetaost, röror, bröd, tzatziki och french fries. Allt var gudomligt gott. Ja, den grekiska maten kan man inte klaga på.

KRETA - DAG TVÅ

...Lördag morgon. Det första vi ser av Kreta. Strandpromenad. Väder: växlande molnighet.


Lördagen började med en frukost på den soliga terrassen. Sedan gick vi längs stranden och bara njöt. Strosade runt i största allmänhet och bara såg. Dagens lunch blev egen grekisk sallad på terrassen.

KRETA - DAG ETT

...Flygturen och ankomstdagen.

Tänk att vardagen slår en i ansiktet igen så snabbt. Jag har varit hemma i ett par timmar och redan känner jag att jag vill resa bort igen. För alltid. Typ.

Jag har haft en helt underbar vecka. För er som undrar bjöd mamma med mig till Kreta. För att jag skulle få en chans att bara komma bort från vardagen. Att inte behöva tänka på något är vädligt välgörande. Så nu har jag vilat upp mig (fast är konstigt nog lika trött ändå).

Vi har iallafall haft det så bra man kan ha det. Jag är evigt tacksam mami!

Att bara kunna sätta sig på terassen och kolla ut på havet och äta en god frukost, borde man få göra oftare.

Känner man inte bara för att hoppa ut och skutta i molnen?

Mor och dotter.

På denna gata låg vår lilla lägenhet. Med vår underbara terass.

Vi kunde se både hav...

...och berg från terrassen.


7 days to come...


Honey! I'm home!


RSS 2.0