One of those summer days...

En dag i somras åkte vi över till Eriksberg och köpte glass. 

Working friday

Har träningsvärk lite överallt. Till och med i revbenen(!?) Kan man ha det? Now: time for work! 

SUNSET

PRIMOSTEN: En kväll köpte vi med oss pizza och några öl och tittade på solnedgången. 


AUTUMN

Hösten är här. Semestern är slut. Nu är det tillbaka till samma goda vanor som innan sommaren. Träning. Nyttig mat. Mindre godis. En hälsosammare livsstil helt enkelt.
 
Innan sommaren hade jag kommit in i en god rutin med träning och hälsosammare mat, vilket nästan var ett måste när man satt still på en stol och pluggade hela dagarna.
 
Under sommaren tog jag dock en paus med allt vad hälsosamt heter. Tur var väl att jag jobbade hela sommaren, och för dem som inte vet med vad, så jobbar jag på posten när jag inte pluggar. Så jag fick min beskärda del av motion kan man säga. Fem dagar i veckan med springande i trappor fick mig att hålla samma mått och vikt trots allt godis och all alkohol under sommaren. 
 
Men nu är det ny termin med stillasittande studerande, så idag var starten på att försöka komma in i samma vanor som innan sommaren. Nyttig, hemmagjord juice av frukt och grönsaker (känner mig som Anna Skipper) när sötsuget smyger sig på (jag brukar dock unna mig choklad till kaffet mitt på dagen om jag sitter och pluggar), och mat. Riktig mat är a och o. Och så tog jag en paus i pluggandet för en stund på gymmet! Det känns skönt att komma igång igen. Vi får se om det håller i sig lika bra som i våras.
 
PS: När helgen kommer har jag som regel att inte ha några regler. Mina helger är till för att göra vad jag vill, äta vad jag vill och de skall vara pluggfria. Sen är det ju såklart ett plus om jag går ut och springer en lördagmorgon! :) 

Coffee

När Johannes slutade jobbet kände jag att jag var klar med pluggandet för dagen, så vi möttes på Jacobs café för var sin kaffe innan solen gick ner bakom husen. 

BLACK

Sweater from Gina Tricot, skirt from Monki, shoes from DinSko, shades from Lindex, and the bag was a gift.

IvyRevel

Perfektion från Kenza och IvyRevel. Den snygga skinnkjolen tillsammans med en grå tjocktröja. Och ett par perfekta klackar till det. Kan inte mer än säga: SNYGGT! 

BOTTLES

 
Kul idé när man skall bjuda hem lite vänner på något att dricka. Skall ta och införskaffa mig en sån här flask-låda. 
 
Bild lånad från Made By Mary

FORSSÉN & ÖBERG

LÖRDAG: Efter en dag på stan mötte jag upp min fina vän Johanna. Vi gick till Champagnebaren och tog var sitt glas och hade en trevlig kväll tillsammans. 

Blue shirt

 
Har för mig att Kenza köpt sin blå skjorta på Zara, men jag har en liknande från Gina Tricot. Tror jag fick lägga 160 spänn för den. Kap! Gillar att den är blå och inte röd som var och varannan går runt med. Älskar annars hennes styling på den här bilden. Skall se om jag också kan knyta min runt midjan lite snyggt... ;) 
 
pictures: kenzas
collage/text: me

21 SEPTEMBER

I lördags träffade jag mamma på stan för att få en fösenad födelsedagspresent som de nu hade fått in på Floramor & Krukatös. Efter det gick vi och käkade lunch på Steinbrenner & Nyberg. Dagens soppa (gulasch), bröd, kaffe och efterrättsbuffé. 

Blue - grey - white

 
Sååå snyggt kök. Jag absolut bara älskar marmorbänken och de små kvadratiska kakelplattorna. Och att sedan den blågrå färgen på luckorna, den rustika träbänken och det gamla trägolvet bryter av. En tio-poängare! 
 
Längtar tills vi får renovera vårt första kök. Marmorbänk, ja tack! Marmor tillsammans med mässing är ju en dröm. Men än så länge får jag nöja mig med att köpa ett nytt svart skåp.

Barken Viking

En dag i somras käkade vi lunch på Barken Viking. Jag tog moules frites och det var fantastiskt gott! 

HOME

På tv-skåpet står just nu det här. Olika glasvaser från Village, IKEA och blomsteraffärer, vit vas/burk och gren från DIS, den ena tavlan är från playtype och den andra utskriven.

PINK

 
Bilder från bl.a honeypieliving, we heart it, tumblr, Made By Mary..

THURSDAY


Enjoy...


PRIMOSTEN

Primosten, Croatia

GOOD EVENING

 

CROATIA PART ONE

Så, första bilderna från Primosten, Kroatien. Jag får dela upp det i några olika delar. De här bilderna är från första dagen tror jag. Vi började med en frukost vid havet (vi hade inte hunnit köpa någon frukost då vi kom fram rätt sent kvällen innan. Alla andra dagar åt vi på vår härliga altan). Efter lite mat i magen promenerade vi runt den lilla halvön, sedan lade vi oss på stranden för sol och bad. Vi åt goda frallor och vattenmelon på stranden, men när våra magar började kurra efter mat så promenerade vi hem för att duscha av oss och sedan gå ut och käka. Vi hittade ett jättemysigt ställe som serverade fisktallrik. Ett tips för er som skall åka dit, beställ fisk! De grillar den hel och det var grymma på just fisk! 
 
Vår vecka i Primosten var helt perfekt! Vi bara latade oss, åt gott, läste böcker, solade och badade. Det var en avkopplande vecka utan några måsten. 

LIVINGROOM

Smått från mitt vardagsrum.
 
Bild 1: silverbricka från IKEA, ljus från Voluspa, glasburk från Chic antique, kruka från Market 29, och ljusstaken i mässing är antik.
 Bild 2: tidningsställ från Designtorget, korg från Granit, och kudde från Madame Stoltz.
Bild 3: silverbricka från Åhlens, och ljushållare från Grönbergs interiör.

SUMMER TIMES...

Var inne på min gamla mail och såg att jag fått den här bilden skickad till mig. Det är Sandra, Charlotte och jag en dag i somras. Bättre sent än aldrig... haha! 

HOME

A piece of my livingroom.

MANGO

En perfekt mogen mango kan ju vara det godaste som finns. 

BJÖRKÖDAGEN

De är allt bra fina, de här ungarna alltså! Det här är från Björködagen i somras. 

BJÖRKÖ HAMN


GOOD NIGHT


LAMM

Igår bjöd mamma på lammlägg och rotmos, med sparris och en reducerad rödvinssås. Gudomligt gott!  

10 SEPTEMBER

Igår fyllde både Johannes och mormor år. Så efter skolan så firade vi mormor med middag och kaka. Johannes hade vi redan firat i söndags samt att han firade igår med grabbarna och fotboll. Så jag passade på att hänga lite hemma hos mamma efter att vi firat mormor. 

LAGERHUSET

Efter lördagens bravader på stan med 25-årsfirande av Johannes bror, så startade vi söndagen med brunch på Lagerhuset. 

Nordhemsgatan 65 B

Vi var och kollade på en lägenhet förra veckan. Den hade två fina kakelugnar, fina ljusa trägolv och en gigantisk och helt fantastisk balkong. Det var en väldigt fin lägenhet, och den var väldigt fint stylad, men tyvärr var den lite för liten för oss. Bilder: Alvhem mäkleri
 

CROATIA

Tog över 800 bilder i Kroatien, så det tar lite tid att välja och redigera och lägga ut. Men det kommer. 

ROSES

Finaste födelsedagsrosorna jag sett. 
 

TRANQUILO

Under Kulturkalaset här i Göteborg åt vi hamburgare på Tranquilo, gjorde ansiktsmålningar med dessa små busfröna och promenerade bland ballonger, våfflor och karuseller. 

FLOWERS

Första föreläsningen den här terminen är precis avklarad. Det verkar vara en jätterolig kurs, men svår. Fick fina lila långa blommor av mamma på födelsedagen.

GREEN

Fick fina blommor och växter på min födelsedag. Här är en av dem. Väldigt fin med en väldigt fin kruka med bark i. 

MONDAY

 
Imorgon börjar skolan igen. Jag vet inte riktigt vad jag känner. Kul? Spännande? Jobbigt? Nästa vecka kanske jag har ett svar. Så länge sippar jag på en Pink Lemonade från Snapple. Valde att vara ledig idag också för att inte bli sjuk när skolan börjar. Ha en trevlig måndag allihopa!
 

BURGERSSON

En vanlig tisdag efter jobbet förtjänar man en god burgare i solen på Burgersson. 

MYSKVÄLL


HAT AND MOULES FRITES

Igår spenderade jag hela dagen på stan med en fin vän vid namn Emelie. Sedan mötte jag upp Johanna och Emma för ett glas rosé och moules frites på nyöppnade, underbart vackra Le Pain Francias på Avenyn. Inredningen var så mysig och vacker. Här kommer jag helt klart sitta många gånger framöver. 
 
Hatt från Lindex, shorts från Levis, stövlar från Hunter, skjorta från Zara, bälte från BikBok, armband från Edblad, väska från Emmaus (second hand)

RSS 2.0