LUNCH

Har precis käkat lunch. Rester från gårdagens middag. Vi gjorde en väldigt enkel rätt med "det vi hade hemma". Vi fräste kycklinginnanlår snabbt i stekpannan. Vi lade dem sedan i en ugnsform tillsammans med creme fraiche, en skvätt grädde, saften från en halv citron, salt, peppar, rosmarin, salvia och timjan. In med allt i ugnen på 175° tills kycklingen var klar. Och så serverade vi det med ris och sallad. Blev sjukt gott. Vi tog ju bara i princip vad vi hade hemma. Märkte nämligen att massor av kryddor också var slut, men det här blev en riktigt fräsch kycklingrätt. Glad fredag! 

NEW HEADER

 
 
Gjorde två nya headers lite snabbt nu på morgonkvisten. Är inte helt nöjd, men jag var så trött på den gamla.
 
Vad tycker ni? Och vilken tycker ni bäst om?
 
Edit: Valde den första, men ändrade på den lite. Tyckte att det blev bättre så.. :)
 

T E A


SALLAD

Godaste salladen jag vet består av couscous, ägg, blandad sallad, grovt rivna morötter och dressing. Jag kokar alltid couscousen med grönsaksbuljong för det blir mycket godare. Dressingen gör jag på olja, vinäger och salladskrydda. Sedan kan man såklart ha i exempelvis tomat, gurka eller liknande efter tycke och smak. Men det är något med couscos tillsammans med ägg som är såå gott. Jag gillar att laga enkla, snabba luncher när jag är hemma och pluggar. 
 

Till en portion:
 
1/2 dl couscous (när den är okokt)
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 morot
1 ägg
valfri sallad 
 
Dressing:
1 msk olja
1/3 msk äppelcidervinäger
salladskrydda
peppar
ev. salt (smaka av först för både salladskryddanoch grönsaksbuljong gör det ganska salt)
 
Koka couscous med grönsaksbuljong. Koka ägg. Riv morot grovt.
Blanda alltihop tillsammans med valfri sallad. Häll över dressing. Blanda. Ät.


What some of my days look like...

Dagarna då jag pluggar hemma ser mest ut så här. Plus lunch, kaffe och kanske en träningspaus. 

B R E A D B A K I N G

Bakade bröd igår kväll. Men jag måste tyvärr säga att jag är sämst i hela världen på att baka. Jag önskar verkligen att jag var grym på att baka. Jag har bakat detta förut, för längesedan, och då blev det bra. Det är ett bra bröd om man inte vill äta vetemjöl, vanlig mjölk och jäst, eftersom man använder dinkelmjöl istället för vetemjöl, rismjölk istället för mjölk och bakpulver + bikarbonat istället för jäst. Jag fick det här receptet för längesedan då jag bara fick äta vissa saker för magens skull. Det är sjukt gott, men igår blev det liksom aldrig klart och det var bara kletigt i mitten, så det fick stå i ugnen i en timma. Tror att jag gjorde två fel:
 
1. Att jag hade för lite mjöl i degen.
2. Att jag hällde degen i långpanna istället för att bara lägga på bakplåtspapper på en plåt.
 

4 dl rismjölk
1 dl ramlösa
3 msk olivolja
3 msk lönnsirap (jag tog honung istället)
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödrydda
2 tsk fänkål
2 tsk havssalt
7 1/2 dl dinkelmjöl (fullkorn)
4 1/2 dl dinkel (vanligt)
+ ev extra dinkelmjöl
 
225° i 25-28 min

C O U S C O U S S A L L A D

TODAY'S LUNCH: COUSCOUSSALLAD. Couscous (gjord tillsammans med grönsaksbuljong och fryst persilja), blandsallad (sån där påse med spenat, ruccola och grön- och röd sallad), tomat, olivolja, vinäger, honung, salt och peppar. 

HOME

Sitter och pluggar hemma, vilket jag har gjort och kommer göra den här veckan. Eller jag försöker iallafall hitta inspiration. Ibland är det allt bra svårt att locka fram inspirationen och kreativiteten inom sig. Speciellt när man har tankarna på annat håll och har en sprängade huvudvärk. Det är dock en väldigt rolig kurs som vi håller på med nu. Textproduktion 2, där vi bland annat lär oss att skriva nyhetstext, pressmeddelande och copywriting/reklamtext. Jag älskar att skriva och det värsta jag vet är när jag ser särskrivningar och andra skrivfel. Det är till och med anledningen till att jag ibland känner för att gå ur Facebook. Uppgiften vi håller på med nu innebär att vi skall skapa tre olika annonser för polkagriskokeriet i Grenna. Nu skall jag sätta igång med tankeverksamheten och försöka få bort min huvudvärk. Ha en bra onsdag allihopa! 

L & J


Har glömt att visa vad jag gav till Johannes i julklapp; en klocka från Larsson & Jennings. Föll för den så fort jag såg den och tyckte att den skulle passa Johannes (och mig) ;) perfekt. Den har svart urtavla, svart matt läderband och guldfärg runt urtavlan. Förra året fick han ju en klocka från Daniel Wellington, som ni ser lite av i det här inlägget. Men den har vit urtavla, brunt läderband och silver runt urtavlan, så den ger ett helt annat uttryck. Jag tänker iallafall låna den här då och då. ;) Smart när man ger sådana julklappar till den man bor med.. ;)


Details; livingroom

Details from our livingroom. 

1 banan 2 ägg 1/2 dl havregryn

Det är det enda som behövs. Mixa 1 banan, 2 ägg och 1/2 dl fiberhavregryn (de är mindre än vanliga) med stavmixern. Häll i stekpanna. Vänd. Klart! Jag serverar dem med lite kanel, och de blir så sjukt goda! 

O U T F I T S


SOME OF THE OUTFITS THROUGH THE YEARS
Ja, här kommer ett gäng outfits som synts i bloggen de senaste åren.. 

INSTA MOMENTS

@elenoreeklind

C O O L D R I N K S

Titta vilka fina glasburkar med lock med hål i för sugrör, från House Doctor. Kul och lite annorlunda sätt att servera saft på sommaren..

WITH TEA

Vi startar söndagen med nybakat surdegsbröd, te med honung och mjölk, färskpressad juice gjord på apelsin och morot, och yoghurt med hallon, blåbär och björnbär. Yum yum yum! Det behövs en härlig, god långfrukost när man vet att man skall jobba klockan ett. Ha en bra söndag allihop! 

INSTA MOMENTS

@elenoreeklind

Haga Kyrkogata

Jamen jag dör så fint! Bilder från Alvhem mäkleri, på en lägenhet som är till salu på Haga Kyrkogata, här i Göteborg. Inredningen, mattan, färgerna, takterassen, fönstren, takhöjden, ja, perfekt helt enkelt. 
 

BREAKFAST

Har precis dukat fram frukost till oss och skall läsa tidningen och njuta av en ledig dag. Imorgon är det nämligen jobb och åter jobb. Vad skall ni göra idag? Själv funderar jag på IKEA kanske... 

H O M E ; L I V I N G R O O M

Det här står för tillfället på brickan (som är från ikea) i vardagsrummet. Ljuslykta i kopparfärg från iems, kruka i någon slags betong från Bloomingville, med "plättar i luften" i, och en ljusstake (som inte syns) i mässing som jag köpt i en antikaffär. 

SEMLA

Igår och idag har det varit fullt upp. Och är fortfarande, eftersom vi passar två goa ungar. Har hunnit med mycket känns det som. Varit på lekplatsen, badat, ätit, gosat, lekt, sovit, kollat på film, promenerat, lekt i snön, byggt med lego med mera. Och så har vi ätit semlor...

MORNING TEA

Sitter och bläddrar i nya Plaza interiör och vi har ätit pannkakor och druckit te. 
 
Igår träffade jag upp bästa Johanna för en liten aw efter jobbet. Det blev några glas rött och massor av prat på Le Pain Francais bistro på Avenyn. Sååååå himla mysigt och trevligt. Var alldeles för längesedan vi träffades!
 
Idag skall vi passa småttingarna Joy-Li och Levi. Några tips vad man kan göra i Göteborg en vinterdag tillsammans med en 2-åring och en 4-åring? 

Glad söndag

Glad söndag på er! Själv skall man jobba. Men igår hade vi en sjukt trevlig kväll med vänner. Först mötte vi finaste paret Anders och Ellen på Pinchos på Linnégatan för några öl. Det var helt fullt och väldigt trevlig stämning. Efter ett par timmar anslöt bästa Charlotte och Johannes bror Tobias och vi hade väldigt trevligt. Sedan kom även Max och hans gulliga tjejkompis. Vi skojade och skrattade och pratade om allt möjligt. Helt plötsligt så var det bara vi kvar på hela restaurangen. Då kändes det som att det var dags att gå vidare, så vi promenerade bort till Bitter, tog var sitt glas och fortsatte att ha en väldigt rolig kväll någon timme till innan det var läggdags. Jag, Johannes, Max och hans tjejkompis tog sällskap hemåt och gjorde ett stopp på Crêperiet för lite nattamat. Mycket trevlig och härlig spontankväll. Men nu är det andra bullar; Jobb, och jag skall även ha med mig en tjej som också skall lära sig söndagskörningen. Trevlig söndag! 

SUSHILUNCH

Standard nuförtiden. 5-bitars, 39kr på Super-sushi. Tre lax och två maki. Alltid! ;) La upp det på en tallrik och i skålar idag för det kändes lite roligare.. 

SPISA MATBAR

Igår kände jag mig frisk, förutom lite envis snuva, så när Johannes slutat jobbet gick vi bort till Spisa Matbar som öppnat på Övre Husargatan. Vi tog några öl och åt getost och parmaskinka i baren. Sjukt gott och mysigt. Sedan gick vi hem och drack rött, lyssnade på musik och bara va. Härlig fredagskväll! 

GOOD MORNING

 
Knäckemackor med cream cheese och tomat och avokado med örtsalt, te med honung och färskpressad juice gjord på morot, apelsin, ingefära och citron. 

VEGGIE

Slängde ihop en vegetarisk pasta idag. Fräs zuccini, paprika och rivna morötter i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, en grönsaksbuljongtärning, salt, peppar och lite vatten, och låt koka under lock. Koka röda linser och tillsätt dem. Servera med spaghetti och smula över fetaost. Yum yum yum! 

INSTAGRAM MOMENTS

@elenoreeklind

Pasta, Päron & Valnötter

I helgen lagade Johannes pasta med en sås gjord på grädde, päron, valnötter och ost. Sjukt gott! 

ONT I HALSEN

Försöker kurera mig med färskpressad juice gjord på ingefära, apelsin och morot. Jag dricker massor av citronvatten och te med honung. Några andra tips på att bli av med halsont och för att inte bli sjuk? 

NEW YEAR'S NAILS

Glittrigt lack från China glaze tyckte jag passade när det var nyårsafton. 

INSTAGRAM TRAINING

Latest training photos on my instagram @elenoreeklind

NEW YEAR


Några bilder från nyår. Vi firade ute på Björkö med tre andra par. Vi åt gratinerad hummer till förrätt, kyckling i sås, med potatisgratäng och sallad till varmrätt och pannacotta till efterrätt. Vi spelade bordskocheyspel och vid tolv-slaget gick vi ut och kollade på fyrverkerierna och skålade i rosa bubbel. 
 
Vi åkte ut till Björkö redan på måndagen efter jobbet och bodde hos Victors föräldrar som var bortresta så jag, Johannes, Jossa, Victor och barnen hade huset för oss själva. Så mysigt att vakna upp till gosiga barn som kommer in till oss på morgonen. Vi startade nyårsaftons-morgonen med champagnefrukost. Sjukt mysigt! Sedan gick vi ut på en promenad och fikade hos vänner innan vi begav oss hemåt igen för att fixa oss och dricka lite goda drinkar innan nyårsfirandet drog igång. 
 
Hoppas ni alla hade en bra nyår! Själv skulle jag jobba på nyårsdagen så fick ta det relativt lugnt. 
 
Idag säger jag även grattis till Jonna och Jonathan som fick en liten pojke igår kväll. Äntligen! :)
 
 
(Några bilder har jag lånat av Jonathan Neselrot och Jonna Andersson)

Some from x-mas

Röda tulpaner, skumtomtar, paket och efterrätt... Några bilder från julafton.
 
Jag har haft semester från bloggen och bara njutigt av ledigheten och festligheterna. När jag inte jobbat då. Har ni haft en bra nyår? 

RSS 2.0