GALEN RUNDA

God morgon !

Idag, så fort affärerna öppnar, skall jag till stan. Måste fixa allt inför cykelrundan. För er (antagligen de flesta) som inte har hört talas om cykelrundan, så är det en rolig grej de anordnar en gång per år ute på Björkö. Det är runt 100 personer (typ alla känner alla) som delas upp i 10 lag. Varje lag skall komma på en idé att klä ut sig till. (Ex. från förra året: brandmän, indianer, dansband, bröllop. Det är bara fantasin som sätter gränser) Och när man väl kommit på vad laget gemensamt skall vara, så är det bara att sätta igång med att hitta på smarta och roliga saker som hör till. (Ex. Brandmännen gjorde en kalender, bröllopet hade en brud, en fotograf, en brudgum, en riskastar osv, dansbandet gjorde posters och signerade kort med hela gruppen..) I dansbanslaget var för övrigt Johannes med och han fick vara sångerskan / enda tjejen i bandet. Hett ! Rakade benen och bröstet, hade kort rosa klänning, klackar, nylonstrumpor och peruk och smink.


Men inte nog med det, så skall man hitta passande musik, och pynta cykel oc hjälm (om man har någon). Under veckan som gått har man träffats och diskuterat i lagen och ordnat och fixat det som behöver fixas. (Men jag är som vanligt ute i sista sekunden) 

Imorgon är då själva cykelrundan. Då startar man olika tider och skall cykla runt på ön och tävla i olika grenar. Och alkohol är det inte ont om. Det dricks hela vägen runt. Man stannat på vägen när man mötar andra lag och tjoar. Priser delas ut för de som vinner tävlingarna, bästa utklädnad, bästa klädda cykel osv. Och kvällen avslutas med middag och fest. Och i den här leken/tävlingen är alla åldrar med. Ungdomar upp till gamlingar. Hoppas det går bra imorgon !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0